Аптеки оптима - здраве и красота!
+359 878 292 513 | apteka@apteka-optima.com
Сигурни плащания с сигурни плащания
apteki optima icon apteki optima icon
Eveline CosmeticsPiz BuinФитофармаGncYardleyNeutrogenaHaya LabsVita HerbBarleans OrganicNatural FactorsCatalysisНия-Милва ЕоодDietrex
специално
24/01/2011

Солите на д-р Шуслер помагат за регулирането на баланса на минерални соли в клетките на тялото

 

 

 

Минералните соли са малки съставни части от клетките ни, но пък от основна важност за тяхното функциониране. Недостигът или дисбалансът на жизненонеобходимите минерали могат да доведат до нарушения във функционирането на клетките или органите.

Можем да си доставяме минералните соли от храната, но така те често не достигат до онази част в организма ни, която се нуждае от тях.

12-те минерални соли на д-р Шуслер балансират и регулират химическите процеси в клетките. Те са произведени по начин, който ги прави лесно усвоими от всички клетки в организма.

Д-р Шуслер основал терапията си изцяло върху 12-те минерални соли, които нарекъл “функционални субстанции” (защото те представят основните функции в тялото ни и са подходящи за лечението на множество функционални смущения в организма).

 

Активиране на самолечебните сили на организма

Терапевтичните ефекти, приписвани на Шуслеровите соли, са много. Те помагат за реорганизирането или лечението на дисбаланса на съответните минерали в клетките. Те стимулират самолечебните сили на организма ни по нежен и безопасен начин (буквално без никакви странични ефекти).

 

Биохимична терапия на д-р Шуслер:

Биохимичната терапия е начин да се подпомогне функционирането на човешкия организъм с помощта на минерални соли, които са необходими за метаболитните процеси в клетките.

На пазара се предлагат различни видове минерални препарати. Повечето от тях са минерални соли за заместване, които доставят на организма липсващите елементи.

За разлика от стандартната практика при използването на минерални соли за попълване на дефицити, биохимичната терапия използва само солите на д-р Шуслер.

Солите на д-р Шуслер стимулират човешкия организъм да подобри абсорбирането на липсващите минерали от приетата храна и да реорганизира тяхното разпространение в тъканите на организма. Тези соли не съдържат химикали, Хомогенни са спрямо клетъчните мембрани в човешкия организъм и така се намират физологически и химически в близка връзка с тях.

Произход на терапията:

Биохимичната терапия се основава на 12-те соли на д-р Шуслер, които са открити от германския лекар д-р Вилхелм Хенрих Шуслер (1821-1898). Шуслер определил, че тези минерални соли са жизненоважни за правилното функциониране на клетките в организма. Освен това той заключил, че недостигът на коя да е от тези тъканни соли би довел до дисфункция и болести. Ето защо лечението на минералния дисбаланс в организма с тъканни соли трябва да бъде основен фактор при възстановяване на здравето.

Повече информация за продуктите можете да откриете тук:  http://www.schusslersalts.com/wcm/mb/schuessler/bg/index.html

Продуктите могат да бъдат закупени от всички аптеки Оптима и от онлайн магазина

 

 

 
Коментари
Напишете коментар
Име
Вашият Коментар*
Въведете визуалния код*
Всички коментари ще бъдат прегледани и одобрени преди публикуване.

уеб дизайн: Visign Studio - Jump into the web!