Аптеки оптима - здраве и красота!
+359 878 292 513 | apteka@apteka-optima.com
Сигурни плащания с сигурни плащания
apteki optima icon apteki optima icon
Велеви ФармаDelaromSkincodeKloranePremium Health ProductsPurelogicolNatur ProductJohn FriedaGalenicКокона КозметиксPwm GamaDr. HanssAbo Pharma
02/09/2017
Сиропът от черен бъз - супер сила за детския имунитет!
Черният бъз (Sambucus nigra) е суперхрана с невероятно мощни терапевтични и лечебни свойства. В състава на растението влиза широк спектър от полезни вещества, включително витамини и минерали, органични пигменти, флавоноиди (антоцианини, рутин, изокверцитрин и хиперозид, и др.), аминокиселини, танини и още много други.

13/09/2017
Whole food мултивитамините изпълват тялото ти с животворна енергия!
Сезонът на отпуските е към своя край! Топлите летни в?чери, слънчевите плажове и лежерното ежедневие остават само красив спомен. Заедно с тях си отива и хубавото настроение, отстъпвайки място на носталгията по безгрижното лято. Освен спад в настроението, по това време от годината много хора се оплакват и от умора, трудно ставане сутрин и слаба активност през деня.

24/08/2017
15 невероятни ползи от цинка - част 2
Последните проучвания показват, че цинкът има силно влияние върху умствената функция, тъй като може да се сравни с витамин B6, за да осигури правилната функция на невротрансмитерите, които комуникират с тялото.

12/09/2017
Натриум Фосфорикум D6 – Шуслерова сол №9 – солта на алкално-киселинното равновесие
Натриум Фосфорикум подпомага разграждането на млечната киселина, която се образува в мускулите. Освен това е пряко свързан с обмяната на пикочна киселина. Солта е чудесен избор в случаите, в които е наличие подагра или ставен ревматизъм.

24/08/2017
Дефицит на мед – как да се справим - част 2
Медта играе жизненоважна роля в до 50 различни метаболитни ензимни реакции, които се случват в тялото всеки ден. Необходими са ензимни реакции за различните органи, за да поддържаме метаболизма ни нормално протичащ, тъй като те са това, което позволява на нервите да комуникират помежду си.

25/08/2017
Дефицит на мед – как да се справим - част 3
Медта играе важна роля в изграждането на костите, в допълнение към съединителната тъкан и мускулите. Дефицитът на мед може да се прояви в крехки кости, които са склонни към счупване и не се развиват напълно, остеопороза, слаба сила и мускулна слабост, слаби стави и др. Изследванията показват, че приемането на мед в комбинация с цинк, манган и калций, може да забави загубата на костна маса при по-възрастните жени.

12/09/2017
Натриум Хлоратум D6 – Шуслерова сол №8 – солта на водно-солевия баланс
Натриум хлоратум се свързва с регулиране на водното съдържание в организма и успешно се прилага при проблеми, като сенна хрема, воднист секрет от носа и очите, водниста диария, повръщане. Освен това, солта подпомага функцията на бъбреците и може да се използва при отоци и асцит.

13/09/2017
Крехки нокти, как да се справим с проблема - част 1
Подобно на това, как кожата издава много за вашето здравословно състояние, ноктите също могат да се считат за индикатор. Какво причинява крехки и чупливи нокти? Понякога крехките нокти са в резултат от стареене или липсва на естествена влажност, друг път могат да бъдат показателни за заболявания на щитовидната жлеза, като хипертиреоидизъм и хипотиреоидизъм, защото част от симптомите на тези болести, са имено проблем.

13/09/2017
Крехки нокти, как да се справим с проблема - част 2
Намалете експозицията на вода – готвенето и миенето на храна е на практика неизбежно. Въпреки това винаги можете да инвестирате в чифт ръкавици, които да ви предпазят от средата. Освен в готвенето, подобни мерки ще ви предпазят от излагането на химикали от битовата химия, която използвате ежедневно за почистване у дома.
уеб дизайн: Visign Studio - Jump into the web!