8 по-малко известни тайни на младата кожа

Препоръчваме ви:

Младата кожа е основна част от грижата за красотата и може би най-видимата, що се отнася до остаряване. Вероятно знаете много начини да поддържате кожата си млада за повече време, мажете се със слънцезащитен крем, слагате си овлажняващи маски и почиствате грима си преди да си легнете. Тези тайни на красотата са вероятно най-популярните, но има други, не толкова широко разпространени, за които да знаете.

1. Здрава храна за здрава кожа
Вкусна идейка за млада кожа е да похапвате повече храни, които съдържат антиоксиданти. Такива са чаят, плодовете, зеленчуците, рибата, бобовите храни. Техните съставки защитават клетките от преждевременно стареене и се грижат за здравето на кожата. Освен това е важно да пиете достатъчно вода, да редуцирате кафето и алкохола, но това вероятно е нещо, което чувате всеки ден.

2. Овлажнена кожа на шията и деколтето
Колкото да се грижите за кожата на лицето си, колкото млада и стегната да е тя, ако не се грижите за кожата на шията и деколтето си годините ви ще личат. Сухата и набръчкана кожа в тези зони загрозява страхотното лице и гъста коса. Когато слагате маска или нанасяте крем върху лицето си, направете същата процедура върху кожата по-надолу, особено ако имате суха кожа.

3. Копринена калъфка
Знаете добре, че здравият сън е много важен за красотата и здравето във всички аспекти. Можете да подсилите благоприятния ефект на съня като спите на копринени или сатенени тъкани. Ако не можете да си осигурите всички части от спалното бельо от сатен или коприна, осигурете си поне калъфка. Гладката калъфка на възглавничката предпазва от образуване на бръчки върху кожата, а осен това се грижи косата ви да изглежда по-лъскава и по-малко увредена.

4. Очила с диоптър и срещу светлината
Ако имате проблем със зрението, но не носите очила, купете си, тъй като непрестанното взиране и присвиване образува бръчки около очите. Много е важно да пазите очите си и зоната около тях с подходящи слънчеви очила, но те трябва да са качествени, за да увредят зрението ви, вместо да го защитават.

5. По-малко захар
Онези от вас, които често похапват сладко, трябва да намерят друга алтернатива на захарта, ако искат да запазят кожата си в добро състояние за по-дълго време. Бялата захар състарява клетките и редуцира колагена в кожната тъкан, което увеличава бръчките и кожата изглежда по-отпусната. Вместо захарта, похапвайте пресни плодове, мед и сушени плодове.

6. Релаксация и медитация
Не е нужно всички грижи за кожата да изискват усилия. Полезна тайна срещу бръчки е да отделяте време за релаксация и медитация. Стресираните хора правят повече мимики, а те образуват бръчки върху кожата. Затова отделете малко време, за да релаксирате, да спортувате, да практикувате хобито си, да отидете на масаж или да се видите с приятна компания, за да се повеселите.

7. Серум срещу бръчки
Жените над 25- 30- годишна възраст трябва да включат в ежедневната грижа за кожата си серум срещу бръчки. Концентрираните съставки на серума се грижат за еластичността на кожата и се абсорбират по-добре от обикновените антиейдж кремове.

8. По-малко грим
Що се отнася до грима, колкото по-малко употребявате, толкова по-добре. Обикновено той не прикрива бръчките, а ги подчертава, затова се съобразявайте със състоянието и разновидността на кожата си, когато ползвате грим, особено ако разцветките са ярки.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *