Причини тренировките ви да удрят на камък

Препоръчваме ви:

Колкото добра програма да имате за тренировка, в даден момент вероятно ще забуксувате и няма да виждате напредък в своето състояние. Вижте някои от признаците на тренировъчната „криза“ и нейното решение.

Твърде много, твърде често
Ако тренирате редовно и прилагате големи натоварвания, ще се окажете напълно изцедени. Така на следващите тренировки ще става все по-трудно за вас да поддържате темпото си. Това типично състояние, при което организмът е претоварен и неспособен да се възстанови напълно, е следствие на пренапрягане. Ако продължите по същия начин, физическото ви състояние ще се влоши и дори е възможно да се появят контузии и проблеми със съня. За да не се стигне до такъв момент, първо открийте своето темпо на трениране. След това си задайте реално достижими цели. Съставянето на план е чудесен начин постепенно да увеличите натоварването върху организма си.

Правилно хранене
Консумацията на храна има съществено влияние върху количеството енергия, която е необходима за тренировките, за възстановяването на тялото и за изграждането на мускулатурата. Въглехидратите помагат на тялото да произвежда гликоген, който осигурява енергията за мускулите, а протеините са от първостепенно значение за възстановяването и изграждането на мускулатурата. Една балансирана диета трябва да се състои от 60- 65% въглехидрати, 10% наситени мазнини, 10- 20% протеин и 10- 16% ненаситени мазнини. Консултирайте се с диетолог, който да установи персоналните ви хранителни нужди.

Без почивка между тренировките
Ако искате да дадете най-доброто от себе си на тренировка, трябва да дадете на тялото си възможност да се възстановява между отделните тренировки. Ако тренирате прекалено често и практикувате допълнително и други спортове, тялото ви няма да издържи на физическото натоварване. Решението на проблема е да действате по-спокойно и да релаксирате достатъчно. Преценете кое ви харесва да правите и правете него, а другите активности оставете на заден план.

Малко сън
Умората е друг фактор, който влияе върху резултатите по време на тренировки. Пълноценният сън позволява на тялото да се възстанови както трябва. Ако то не е ефективно релаксирало, умората ще започне да се натрупва. Открийте за себе си различни начини, с който ще успокоите ума си и ще дадете шанс на тялото си да се възстанови между няколко тренировки.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *