Как ни влияят магнитните бури

Всеки жител на планетата се влияе от природните явления, които се случват около него. Всякакви промени в климата, атмосферното налягане, влажността на въздуха, слънчевите изригвания и последвалите от тях магнитни бури имат силно влияние върху организма. Магнитните бури се дължат на силното изригване на плазма от слънцето, в резултат на което се отделя огромно количество енергия под формата на топлина, светлина и електромагнитни вълни. Те се усещат от различните хора по различен начин. Младите усещат магнитните бури много слабо, докато възрастните са много по-чувствителни към тях. Магнитните бури имат най-силно влияние върху хора, които страдат от неврологични, сърдечно-съдови и храносмилателни заболявания.

Специалистите са установили, че влиянието на магнитните бури може да се сравнява със силно физическо натоварване, което, ако човекът е здрав, няма да създаде проблеми, но което хората със здравословни заболявания понасят доста трудно. Това природно явление може да предизвика аритмия, учестено сърцебиене, тахикардия, инфаркт, инсулт, хипертонични кризи и промени в кръвното налягане. По време на тяхното действие се нарушава мозъчното оросяване, което води до кислороден глад. Именно заради него се появяват симптоми на главоболие, световъртеж, замаяност, загуба на равновесие и припадъци. През 50-те години на миналия век е установено, че по време на магнитните бури има увеличение на автомобилните произшествия.

През дните, в които има магнитни бури трябва да се избягва физическата активност и умствено претоварване. Също така не трябва да се консумират сладни и мазни храни, защото по време на магнитните бури нивата на холестерола в кръвта се повишават.

През септември месец се очакват сериозни магнитни бури и затова чувствителните хора и тези с хронични заболявания трябва да имат повишено внимание на:

07 септември – събота;
13 септември – петък;
14 септември – събота;
15 септември – неделя;
17 септември – вторник;
27 септември – петък.

Специалистите препоръчват през тези дни на организма да се осигурява достатъчно сън и да се намали употребата на алкохол и цигари.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *