Необичайни употреби на обичайните вещи – 2

Не изхвърляйте старите вещи и не купувайте излишни препарати за почистване. Някои вещи могат да се употребяват по множество начини. Вижте няколко необичайни употреби на обичайните вещи.

Част първа

Лимон за почистване на рендето и кухненската дъска

След като настържете меко сирене или друга лепкава храна, натъркайте повърхността на рендето с половин лимон, за да премахнете остатъчната част от храната. За да почистите добре, минете от двете страни на металната част за настъргване.

С половин лимон можете да почистите не само рендето, но също кухненската дъска. Натъркайте я с лимона, изцедете сока върху замърсената част и го оставете да подейства за 20 минутки. След това измийте дъската с хладка вода.

Джинджифил срещу изгаряне

Можете да третирате изгорената кожа и мехурите от мазоли с малко пресен джинджифил. Настържете подправката, изцедете сока и натъркайте върху кожата, без да натискате.

Конец за зъби за нарязване

Нарежете меките сирена и блатовете за празничната торта само с обикновен конец за зъби. Можете да използвате конеца също за връзване на частите на пилето, вместо кухненски канап. Използвайте само конец, който няма восък по повърхността си. Хванете парче, увийте го на пръстите си, изпънете добре, минете през храната, която искате да нарежете и изхвърлете след употреба.

Ябълки за зреене на домати

Ябълките имат способност да спомагат за узряването на другите плодове и на зеленчуците. Ако искате да активирате зреенето на твърдите домати, сложете ги в съд заедно с плода и ги покрийте с полиетиленово фолио.

Цитрусови кори срещу петна по чаши

Премахнете петната от чай и кафе от повърхностите на чашите, като използвате кора от портокал. Срежете кората, потопете я в малко сол и изтъркайте петната върху чашите.

Форма за сладки върху буркан

Можете да превърнете хартиената форма за сладки във временен капак за буркана или да добавите допълнителна красота, като я изпънете и я закрепите върху буркана с ластик. Върху горната част можете да изрисувате съдържанието на буркана.

Кутия от бебешки кърпички за прежда

За да не се заплита повече преждата ви, съхранявайте я в употребявана кутия за бебешки кърпички. Вмъкнете преждата вътре в кутията и изкарайте края й през отвора в горната част, за да можете да издърпвате преждата.

Щипка за пари за кухненската гъбка

За да съхне кухненската гъбка по-бързо и да не оставя сапунени петна по мивката, съхранявайте я върху щипка за пари, като обърнете щипката с плоската част надолу. Освен това можете да я защипвате да съхне далеч от мивката и от влага.

Преса за коса вместо ютия

За да изгладите част от дрехата си, не вадете ютията и дъската за гладене. Вместо това включете пресата за коса. Колкото да изглежда странно, тя може да премахне гънките върху малки зони по дрехите за секунди, по-бързо от ютия.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *