Справете се с настинките с натурални средства

Препоръчваме ви:

За съжаление на повечето хора лятото свърши и дойде есента, заедно с по-студеното време и настинките. Надали има човек, който през студените месеци поне веднъж да не се е разболял от настинка. Съществуват много лекарствени медикаменти, с които бързо ще се излекувате от простудното заболяване, обаче както е известно, няма напълно безвредно лекарство. Ето защо ви предлагаме няколко естествени средства за лекуване на обикновените настинки и техните симптоми.

Витамин D
Този витамин може би е най-пренебрегваният и все пак той е един от най-ефективните лекарства за лечение на настинката. Най-добрият вариант е витамин D да се взема превантивно, но когато сте болни, приемайте малко по-високи стойности от нормалните дози. Само за няколко дни симптомите на настинката бързо ще се редуцират и ще се върнете към нормалното си здравословно състояние.

Ябълков оцет
Вирусите на настинката са склонни да създават кисела среда в организма, което затруднява работата на имунната система. Ябълковият оцет е мощна алкализираща храна, макар сам по себе си да е кисел на вкус. Подправката ще спомогне за убиване на вредните микроби. Смесете няколко супени лъжици ябълков оцет с топла вода, мед и лимон и пийте получената отвара няколко пъти на ден, за да бъдете здрави за нула време.

Витамин С
Витамин С е мощен имуностимулатор и се използва за превенция и лекуване на настинки. Повечето експерти препоръчват по време на настинка да се приемат по 2000 мг на всеки 2 часа, докато симптомите започнат да намаляват и изчезнат.

Мед
Медът е силно успокояващо и лечебно средство. Той притежава широк спектър от антиоксидантни, антивирусни и антибактериални свойства, което го прави отличен избор като лекарствено средство при симптоми на настинка.

Джинджифил
Коренът от джиндифил има невероятни противовъзпалителни свойства. Той спомага за затопляне на тялото, за неговото изпотяване и за изхвърлянето на токсини от тялото.

Цинк
Този елемент подпомага тялото в борбата с подсмърчането, кихането, кашлицата и другите симптоми, които са свързани с настинките. Той е мощен стимулатор на имунната функция и освен това нормализира храносмилателната функция.

Ехинацея
Според изследвания приемането на ехинацеята ускорява процеса на оздравяване. Тя стимулира имунната система и насърчава активирането на Т-клетките, които се борят с вирусите.

Прочистване на синусите
За да ускорите процеса на оздравяване, прочистете синусите си от вредните бактерии и патогени. Към топла вода добавете 1 чаена лъжичка морска сол и внимателно сипете разтвора в едната си ноздра, след това във втората, така че водата да излезе от другата ноздра.

Масло от риган
Маслото от риган е богато на 4 специфични групи химични вещества, които синергично насърчават излекуването и засилването на имунитета. Химическите вещества имат мощно антивирусно и противовъзпалително действие срещу настинките.

Кокосово масло
Този еликсир от кокосова палма е един от най-мощните природни антивирусни съединения, които са познати на човека. Кокосовото масло ефективно унищожава вирусите. Вземайте по 1 или 2 супени лъжички кокосово масло, за да попречите на вирусите да се развиват в тялото.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *