Домашни маски срещу разширени пори

Препоръчваме ви:

Разширените пори и черните точки са много неприятен проблем, особено за мазната и смесената кожа. Те могат да се скрият с фон дьо тен, но той често не позволява на кожата да диша и понякога може да запуши порите. Макар че не могат да се свият за постоянно без хирургическа намеса, разширените пори могат да се третират с маски, които ги свиват поне временно.

Яйчен белтък и лимонов сок
Разбийте на пяна 1 яйчен белтък с малко лимонов сок и нанесете пяната върху кожата на лицето си. Това е може би най-популярната стягаща маска за лице. Ако имате смесена кожа, нанесете сместа само върху зоните с разширени пори, тъй като тя може да изсуши кожата ви. Можете да нанесете сместа с пръсти или с памучен тампон. Оставете я да изсъхне върху кожата напълно и изплакнете с топла вода. Ако усещате кожата си твърде опъната, нанесете крем.

Ябълков оцет, овесени ядки и мед
Смелете на ситно третинка чашка овесени ядки с 2 супени лъжици ябълков оцет и 1 супена лъжица мед. Размесете хубаво съставките на паста и я нанесете върху кожата на лицето си. Тази маска е подходяща дори за суха кожа, тъй като овлажнява кожата, а не я изсушава. Стойте с маската 20 минутки и я отмийте с топла вода.

Мед, морска сол, авокадо и овесени ядки
Тази хидратираща маска е подходяща за смесена и суха кожа с разширени пори. Медът и авокадото омекотяват и овлажняват вашата кожа, а морската сол свива порите. Намачкайте четвърт авокадо с малко мед, малко ситна морска сол и с 2 супени лъжички смлени овесени ядки. Смесете тези съставки добре и нанесете сместа върху кожата на лицето си за 10- 20 минутки. Отмийте маската с хладка вода.

Вода и морска сол
Лесна маска срещу разширени пори можете да си направите като смесите 2 супени лъжички морска сол с малко вода, за да се получи паста. Нанесете пастата върху кожата, като избягвате зоната на очите. Оставете сместа, докато тя изсъхне върху кожата. Изплакнете я с топла вода и нанесете крем, тъй като солта изсушава кожата.

Други идейки
Измийте лицето си с гел според типа на кожата си и го обтрийте с кубче лед, за да свиете порите. Подсушете и нанесете овлажняващ крем. Можете да нанесете пресен лимонов сок върху частите на кожата с разширени пори, освен ако нямате чувствителна кожа. Добре действа на кожата млечната киселина, така че можете да нанесете на кожата с памучен тампон пълномаслено прясно мляко, за да я почистите. Друга маска срещу разширени пори е сместа от меката част на кайсия и домат, а също маската от папая, праскова и сок от ананас и портокал, с екзотична нотка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *