10 неща, които да правите всеки ден, за да сте здрави и щастливи

Препоръчваме ви:

Развитието на технологиите, глобализацията и промените в съвременно общество понякога лишават хората от възможността да бъдат здрави и щастливи така, както са били техните предци. Почти всички се оплакват от симптомите на технологичното общества, като хронична умора, авитаминоза и напълняване. Ето няколко неща, които можете да правите ежедневно и които ще ви накарат да се почувствате по-щастливи и най-вече по-здрави

1. Консумирайте истинска храна
Всичко, което ядем, впоследствие става част от тялото ни, защото клетките се обновяват постоянно. Когато приемате качествена храна, тогава и организмът ви ще е изграден от здрави клетки. За оптимално здраве трябва да се приемат достатъчно количество пресни плодове и зеленчуци, качествени протеини и ненаситени мазнини.

2. Грижете се за перисталтиката си
Много хора пренебрегват вътрешното си здраве. Ако чревните ви функции не работят добре, най-вероятно имате хранителни алергии и понижен имунитет. За да нормализирате тези функции, трябва да засилите перисталтиката на червата. Това може да стане като започнете да консумирате повече прясна храна, като плодове и зеленчуци, и храни, които съдържат повече фибри. Поинтересувайте се за физически упражнения, които могат да засилят перисталтиката на червата.

3. Приемайте хранителни добавки

За съжаление вече не е достатъчно да се консумира здравословна храна и от нея организмът да си набавя необходимите му вещества, защото самите почви, в които израстват плодовете и зеленчуците, са бедни на минерални съставки. Ето защо някои ключови елементи трябва да се набавят допълнително с приемане на хранителни добавки.

4. Тренирайте
Практикуването на упражнения редовно ви държи здрави, енергични и щастливи. С редовни тренировки ще изградите и поддържате костната система здрава. Редовните упражнения спомагат и за запазване на гъвкавостта на връзките и стимулират работата на лимфната система.

5. Спете достатъчно
Организмът се регенерира, докато спите. Достатъчният сън редуцира стреса, спомага за поддържането на здравословно тегло, подобрява функциите на мозъка и физическата издръжливост, намалява депресията, регулира хормоните и като цяло намалява риска от появата на болести.

6. Прекарвайте повече време сред природата

Прекарването на повече време сред природата ни прави по-спокойни, по-малко стресирани, по-щастливи и ни дава възможност да дишаме повече чист въздух. Ако имате възможност се събуйте боси и походете малко така. По този начин ще се регулират електрическите заряди в тялото

7. Правете това, което ви харесва
Бъдете малко егоисти, прекарвайте повече време да правите това, което ви е интересно и ви харесва най-много. Това е от съществено значение за физическото и психическо здраве.

8. Тренирайте мозъка си
Както тренирате физически тялото си, така трябва да тренирате и своя мозък. Това може да означава четене на книга, писане, решаване на пъзел или друга дейност, която стимулира работата на мозъка.

9. Погрижете се за кожата си

Здравето на кожата е отражение на здравето на организма. Ежедневно изтърквайте мъртвите клетки от кожата си със суха четка. Така ще насърчите растежа на нови клетки. Използвайте нетоксични и органични продукти в грижа за кожата, които да я подхранват, а не да я тровят. Пазете кожата си от силната слънчева светлина и редовно я хидратирайте.

10. Дишайте чист въздух
В затворените помещения с времето въздухът става токсичен. Първо проверете дали в помещението има предмети, които намаляват качеството на въздуха, след това може да се снабдите с пречиствател за въздух. Освен това редовно проветрявайте помещенията и осигурявайте възможност на въздуха в стаята да циркулира вътре в нея.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *