Здрави и красиви през зимата с нар

Всички искаме да бъдем здрави и красиви през зимата. Можем да го направим, като добавим определен вид плодове в ежедневието си. Ще ви представя нарът, който ще нарека „лекарство от природата“. Той е полезен за здравето, кожата, косата и ноктите ни. 

Ще научите много интересни факти. Нека ги видим.

Нарът не е само обикновен и вкусен плод. Както другите така и той си има история. Познат ни е още от древността и Библията. Описвали са го като един божествен плод, носещ плодовитост, но не само тогава е било така. Всеки който някога го е опитвал би го направил отново, защото вкусът му е уникален и често след тежкия работен ден човек се нуждае от малко свежест, а тази свежест би ви дал нара. Той е елексир за тялото на човека. Лековете, които предоставя са много. Ако имате възможност консумирайте го често, защото приема му предотвратява сърдечно-съдови заболявания, рак на кожата, рак на гърдата, артрит дори действа като обезболяващо. Много от вас вероятно не знаят, но кората на нара не е отпадък. Не я изхвърляйте, защото с нея може да си направите чай, който помага при кашлица, температура, пневмония и ангина – типични за зимния период.

Също така този екзотичен плод е много богат източник на витамини. Предпазва и подхранва кожата от стареене, заздравява косата  и ноктите ни. Има подмладяващо действие, но само ако консумацията му е редовна.

Как да разпознаем хубавият нар, когато отидем в зеленчуковия магазин?

Изборът е голям, но за да е най-добрия трябва да ви издам някой тайни. Когато избирате гледайте да бъде едър и тежък. Кората  да бъде суха и обвивката да НЕ бъде мека. Също така един от признаците плодът ви да бъде вкусен и узрял е ако при напипване усетите зрънцата вътре.

Любопитни факти:

1. Ако си мажете луничките с зрънцата от нар те ще изчезнат.
2. Ако плакнете устата си със сок от нар, неприятният дъх ще се премахне.
3. Консумацията на нар помага при запек и стомашни разтройства.
4. Сокът или приемът на нар, засилва сексуалното желание.

Нарът има „странични ефекти“, но не се плашете, а прочетете какви са те.  След прием видимо се увеличава настроението и енергията, подсилва се паметта и премахва стреса. 

Автор: Полина Йорданова Антова

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *