Няколко фактора, които могат да увредят красивата кожа

Препоръчваме ви:

Всяка жена иска да има здрава и блестяща кожа, която да прави цялото й лице да изглежда прекрасно. Но има много фактори, които могат да попречат това да се случи. Някои от тях могат да увредят кожата ви по начин, който не сте очаквали.

Хлор
Плуването в басейн е полезна дейност за релаксация и спорт, и е много добър вариант да се охладите от жегите в горещите дни. Хлорът е една от основните съставки за почистване на водата в басейна, но той има някои неприятни странични черти. Той кара кожата да изсъхва и отнема влагата от нея. Съставката остава върху кожата, дори след като вземете душ. За да можете да я отмиете, използвайте кремообразен душ гел и луфа за баня.

Сън с грим
Една от причините за появата на пъпки, бръчки и обриви по лицето е заспиването без да премахнете грима от лицето си. Той има свойството да запушва порите на кожата,  което води до натрупване на себум в жлезите, като активира по този начин появата на акне и пъпки. Освен това гримът може да остави петна по възглавницата, което може да доведе до бактериална инфекция.

Горещата чаша кафе
Въпреки че кафето ви кара да се чувствате по-добре сутрин, кофеинът в чашата горещо кафе не е полезен за кожата. То дехидратира тялото и способства за отнемането на влагат от кожата. Заменете кафето със зелен чай, пресни сокове и вода. Все пак, ако не можете да се лишете от кафе, ограничете консумацията до 2 чаши на ден и пийте допълнително вода за всяка чаша кофеинова напитка.

Изстискване на пъпките
Изстискването на пъпката не само не решава проблема, а задълбочава ситуацията още повече. Когато се появи пъпка върху кожата, тя съдържа дълбоко в порите си бактерии,  които ако се разпространят могат да предизвикат появата на други пъпки, а премахването им може да остави белези върху кожата.

Спа процедури с пара
Ако обичате спа процедурите с гореща пара и не пропускате вземането на сауна, тогава трябва да положите повече грижи за кожата си. Честите спа процедури могат да накарат кожата ви да се отпусне, защото горещата пара отслабва нейната еластичност и намалява съдържанието на колаген в нея. Затова не прекалявайте с процедурите, особено ако имате суха и захабена кожа.

Химическо почистване
Химическото чистене на тъканите обикновено включва агресивни химикали, които са токсични за природата. Те могат да раздразнят и да увредят кожата ви, ако тъканта има контакт с нея. Използвайте само естествени почистващи препарати и проветрявайте добре дрехите, които са почиствани с химикали. Някои хора имат твърде чувствителна кожа, която може да се раздразни дори от обикновените почистващи течности, затова те трябва да ги избягват, за сметка на натуралните алтернативи за пране на тъканите.

Мобилни телефони
Колкото и да е странно, мобилните телефони също могат да предизвикат появата на акне и обриви по кожата. Това е така, защото по техния корпус се събират много бактерии, които лесно могат да преминат върху кожата, тъй като при говорене по телефона неговият корпус е в контакт с кожата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *