Ваканционни идеи за по-стройна фигура

Препоръчваме ви:

Празничният период е известен с това, че хората имат повече време да похапват и пийват повечко, което вреди на фигурата. Изкушенията на празничната маса обикновено са твърде големи, за да им се устои. Вижте няколко съвета за празничния период, които може би ще ви помогнат да не качите твърде много тегло и да запазите фигурата си по-стройна, за да изглеждате добре не само в празничната вечер, но и през новата година.

Умереност в изкушенията
Няколко канелени бисквитки или чашка горещ шоколад няма да ви навреди толкова сериозно, затова не се отказвайте от празничните изкушения и не се изолирайте от веселите компании, само защото не искате да развалите фигурата си. Ако сте умерени в храната и напитките, които консумирате, няма да се налага да се измъчвате с непосилна диета след празничната вечер. Опитайте се да замените най-вредните храни с по-здравословни латернативи, като например похапвате между храненията пресни плодове, а преди ядене изпиете 1- 2 чаши топла вода.

Избягвайте обработена храна
Домашната храна има много по-приятен вкус от полу-фабрикатите, които купувате от магазина. По празниците имате повее време да готвите, затова се отдайте на вкусната храна, в която знаете какво сте сложили. Избягвайте обработените храни, които са лесни за приготвяне, но не са толкова вкусни, а освен това са пълни с рафинирана захар, сол и овкусители, които компенсират качеството на домашно приготвената храна за празничната маса.

Празнично предизвикателство
Ваканцията не означава да се отдадете на мързела и да замените редовните тренировки с вкусна храна пред телевизора. Разбира се, времето с близките е по-ценно от всяка друга дейност, но винаги можете да намерите време да потренирате, дори това да е у дома, докато чакате храната да се сготви в кухнята. Излезте навън да потичате или изкарайте някой час аеробика на закрито или плуване в басейн.

Карайте кънки на лед
Ако имате възможност, излезте да покарате кънки на лед с цялото си семейство. Тази дейност е не само много приятна и празнична, но също така гори доста калории. Докато се носите по леда и се забавлявате, ще се раздвижите добре и ще редуцирате мазнините

Здравословни вкусотийки
Ако сте поканени на празничен обяд или на коктейл, не се появявайте с празни ръце. Вместо това занесете кошничка със здравословни вкусотии, които няма да ви позволят да се нахвърлите на вкусната, но вредна храна. Занесете зеленчуково плато със задушени броколи и цветно зеле, с нискокалоричен сос за топене, пресни плодове и кисело мляко, което е овкусено със замразени горски плодове.

Ако се поддадете на изкушението, не се отказвайте
Дори да се поддадете на изкушението, това не означава, че трябва да се откажете от здравословното хранене. Отделете няколко дена в седмицата, за да изхвърлите отровите, като похапвате повече пресни плодове и пиете много вода и билков чай. Отдайте се на любимите си тренировки и не се лишавайте от някое и друго изкушение, от време на време, тъй като лишенията само ще ви накарат да ги искате повече.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *