9 неща за отслабването, които рядко ще чуете

Препоръчваме ви:

Има някои неща, които вероятно не знаете за отслабването и е малко вероятно да ги чуете от някой диетолог или експерт по храненето, макар да са много важни за хората, които искат да отслабнат.

За да редуцирате мазнините, трябва да поемате мазнини
Не всички мазнини са еднакви, затова не трябва да си забранявате всички мазни храни. не консумирайте пържено и животински мазнини, тъй като те съдържат холестерол и вредни транс мазнини. Растителното олио, особено ако е студено пресовано, съдържа омега мастни киселини, които са полезни за тялото ви и за здравето. Ненаситените мазнини, особено ако храната е консумирана сурова, може да способства за редуциране на килограмите. Хапнете малко ядки или гарнирайте храната си с малко зехтин. Кокосовото масло е много полезно за сурова консумация и за готвене, затова можете да замените с него кравето масло.

Бързото редуциране на мазнини е полезно за мотивацията
Вярно е, че стриктните диети, които свалят бързо тлъстините, не са полезни за здравето. Ако обаче успеете да свалите част от теглото си в началото на определения период, с комбинация от диета и тренировки, това ще ви мотивира. Поне така смятат експерти, които са направили проучване с 262 жени на средна възраст. Според проучването тези от тях, които успели да редуцират теглото си в началото сравнително бързо, отслабнали повече впоследствие и запазили така постигнатата си фигура за повече време. Това не означава да гладувате, а да се опитате поне в началото да диетата да бъдете стриктни.

Шоколадът е полезен за отслабване

Съставките в какаото и в шоколада помагат за редукция на теглото. Антиоксидантите в какаото са много полезни за здравето и за стройна фигура. Трябва да консумирате натурален шоколад или какао, с колкото се може по-малко захар и добавки.

Само тренировките не са достатъчни
Може да ви се струва, че тренировките са достатъчни за редуциране на теглото, дори да не променяте начина си на хранене, но според експерти това е погрешно. Ако се храните неправилно и обилно, независимо че редовно тренирате, вероятно няма да можете да постигнете стройната фигура, която желаете. Много хора, след като тренират, огладняват още повече. Да не говорим, че храната не е само енергия, но също така трябва да осигури на тялото ни полезни съставки за неговите функции. Ето защо, ако смятате, че понеже тренирате, можете да ядете каквото си поискате, трябва да промените отношението си.

Дългите кардио тренировки няма да стопят мазнини
Ако изпълнявате една и съща тренировка всеки път, дори тя да е много натоварваща, нейната ефективност намалява с времето, поне що се отнася до изгаряне на мазнини. Това важи в особена степен за кардио тренировките. Най-добре е да комбинирате няколко разновидности тренировки, например йога с интензивни упражнения на бягащата пътечка.

Не всяка захар е вредна

Поне що се отнася до отслабване, не всяка сладка храна е вредна. Според проучване, средностатистическият човек консумира по повече от 20 лъжици захар на ден с храната си, при препоръчителна доза от 6 лъжици. Вместо да гладувате, заменете част от захарта в менюто си с пчелен мед или стевия. Медът е не само вкусен, но също така притежава антибактериални, антивирусни и противогъбични съставки. Насладете му се в чая или в сладкиша, вместо празните калории на бялата рафинирана захар.

Ежедневна чашка вино стопява мазнини
Алкохолът е много калоричен, затова не се препоръчва на хора, които искат да отслабнат. Можете да си позволите обаче по чашка червено вино, което съдържа полезни за организма антиоксиданти и сравнително малко алкохол. Според експертите виното може да ви помогне да отслабнете, стига да не прекалявате с него. То съдържа полезната съставка ресвератрол, която пази от много болести.

Недоспиването е вредно за фигурата
Колко време на денонощие спите оказва влияние върху фигурата ви. Дори да сте на диета, ако спите по-малко от 6 часа, вероятно няма да можете да отслабнете колкото искате. Освен това се смята, че хората, които не си доспиват, обикновено поемат повече калории на ден, отколкото тези, които спят достатъчно. Всеки човек има нужда от различна доза сън, но обикновено са необходими поне 8 часа.

Вашата тайна за стройна фигура може да е ХЕПА филтър
Смята се, че токсините в храната, в дома ни и в козметиката, която употребяваме, могат да повишат задържането на мазнини в тялото ни. Ако сте изложени на фини частички във въздуха у дома или в офиса, това влияе върху вашата глюкозна толерантност и върху опасността от инфекции. Смята се, че замърсяването може да е основен фактор за появата на диабет. Затова си купете прахосмукачка и климатична инсталация с ХЕПА филтър, които прочиства от замърсяване.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *