10 нещa, които изненадващо могат да ви навредят – част първа

 

Има много неща, за които знаем, че са вредни, но и неща, които считаме за вредни и се оказват полезни. Обаче, има няколко неща, за които си мислим, че са напълно нормални и e добре да се правят, но всъщност ни вредят. В изброените ще видите първите пет от десет, с които се нараняваме без да осъзнаваме.

 10. Ядене  на пуканки или лед

 

Да си купите надценени пуканки обилно поръсени с фалшиво масло и после да ги хапваме от огромна кутия, докато гледаме филм е тачена традиция, но се оказва, че всъщност това наистина е лошо за нас. Пуканките могат лесно да се наврат в зъбите, което може да доведе до инфекция или други по-сериозни проблеми, включително да падне част от зъба или дори рак. Зъболекарите, всъщност, не изглежда да харесват хора, които дъвчат лед, според тях яденето на  неопуканата пуканка е „все едно дъвчеш камък”, докато яденето на лед е „чупливо”. Зъболекарите заявяват, че особено ако зъбите ви не са в най-добрата си форма, поемате големи рискове, когато хапете парче лед или пуканка и рискувате да захапете прекалено силно ядката.

 9. Пиенето на много вода

Пиенето на вода е от онези неща, които няма как да объркаме, но истината е че това прекалената  количество вода може да се обърне в ужасно, ужасно грешен избор. Оказва се, че когато пиете прекалено много вода, това може да ви убие. Тази болест е свързана с интоксикацията с вода и може да е много опасна. Това няма как да се случи ако седите вкъщи и си почивате, но ако се упражнявате или бягате, особено в жегата, и после изпиете голямо количество вода, сте в риск. Проблемът идва от заменянето на водата, но не на другите важни електролити като натрия, което води до сериозен дисбаланс в тялото ни. Това лесно може да се избегне със спортна напитка, която ще ви хидратира, но и ще запълни електролитите, които сте загубили. Ако сте си вкъщи може да запълните калия с банан или нещо солено, заедно с чашата си с вода.

 

8. Тефлоново покритие продукти

 

Тефлонът е доста популярен с това, че е незалепващо покритие, но това не значи, че е напълно безопасен. Докато учените не вярват,  че тефлонът причинява рак, той все пак е опасен. Всъщност тефлонът е открит в човешката кръв, в праха, храната и водата в къщите на хората. Когато тефлонът е подложен на висока температура, покритието може да освободи токсични химикали и водят до неразположения при хората. Тези неразположения могат да бъдат лесно сбъркани с грип. Може да навреди на имунната система на животните и да им причини рак, докато учените са несигурни как точно вреди на хората. До тук изгледът не е добър и в телата на повечето американци са открити определени нива токсични химикали.

 

 7. Слънцезащитен крем

 

Докато слънцезащитният крем има за цел да ни предпази от опасностите на слънчевата радиация, то проучвания показват, че повечето слънцезащитни кремове имат опасни съставки, което ги прави не по-малко опасни от алтернативата, тоест да изгорите от слънцето. Много доклади показват, че тези опасни химикали, всъщност, увеличават шансовете да хванете тумор на кожата и могат да причинят дисбаланс на тялото ви. Има го и фактът, че човешкото тяло има нужда от определено количество слънчева светлина, за да получи тялото ви необходимата полезни вещества, от които се нуждае. То, обаче, не се нуждае от прекалено много слънце и е трудно да се постигне баланс. Някои доктори съветват да се изложите на слънце 10 минути преди на нанесете слънцезащитния крем и, разбира се, да се уверите, че този, който използвате, не съдържа нищо токсично.

 6. Лимонова киселина

Докато някои храни с натурална лимонена  киселина могат да бъдат полезни, то самата лимонова киселина всъщност е много опасна за зъбите ви. Според зъболекарите, тя се залепва за емайла на зъбите ви и го разяжда, което е много лошо за зъбната ви хигиена. Но не само с храната рискувате  да се сблъсквате този проблем, но и ако пиете нещо с лимонена киселина, тя също може  да се залепи за емайла ви и да започне процес на съсипване на естествената  защита на зъбите ви. Някои хора твърдят, че безалкохолните напитки без захар са изключително вредни за зъбите ви и трябва да се избягват доколкото е възможно.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *