6 неща, които жените с прекрасна кожа правят всеки ден

Жените с гладка и сияйна кожа не са просто късметлийки. Общото между тях са тези 6 навика.

1. Почистете лицето внимателно веднъж на ден

Освен ако нямате мазна кожа, вие трябва да измивате лицето си не само вечер с почистващ лосион и хладка вода. Дайте време на почистващия лосион да подейства за няколко секунди и тогава свалете грима, мръсотията и мазната част, съветва дерматологът Ранела Хърш. Сутрин само изплакнете с хладка вода, ако имате мазна кожа използвайте средство за почистване под формата на пяна сутрин и вечер.

 2.  Слагайте повторно слънцезащитен крем

Знаете, че номер едно в запазването на кожата от стареене е да ползвате слънцезащитен крем.  Нанасяйте сутрин овлажняващ крем с предпазващ фактор 30. Но това, което жените с прекрасна кожа правят също е да го поставят отново на няколко часа, тъй като слънцезащитната функция е ефективна едва няколко часа.

 

3. Използвайте крем с витамин А всяка нощ

„В първия момент, когато срещна някого, веднага разбирам дали използва крем с ретоноиди, защото кожата й е гладка и блести”, споделя дерматологът от Маями, Лесли Бауман. Ретиноидите са производни на витамин А и доказано повишават колагена, който заличава малките линийки и ускорява реорганизацията на клетките, също изравнява тена ни. Но трябва да внимаваме, защото ретиноидите могат да подразнят кожата ни. Затова доктор Хърш съветва преди това да нанесем овлажнител

 4. Яжте сьомга и консумирайте много антиоксиданти

В сьомгата се намират важните омега-3 киселини, които хидратират кожата от вътре и намаляват възпалението, което може да причини зачервяване на лицето. Също и храните богати на антиоксиданти като боровинките, зеления чай и кафето спомагат в борбата със свободните радикали, които вредят на клетъчната структура на кожата и намаляват стареенето й.

 

5.  Изпотете се!

Да повишите сърдечния ритъм поне веднъж на ден помага на кожата ви да сияе. Защото упражненията спомагат кръвообращението и обема на кислород, подобряват тена.

„Знаем, че кожата има рецептори за ендорфин, което може да обясни защо аеробните упражнения имат положителен ефект върху нея”, споделя доктор Бауман.

 6.  Спете поне 7 часа на нощ

Кортизолът или стрес хормонът застарява кожата и може да причини акне. Сънят намалява неговите нива в тялото ви. Така че уравнението е просто: сънят е равен на по-здрава и млада кожа.

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *