3 идеи как да си направим спа у дома

Самата дума спа извикана в главата ни картини на почивка, лъчезарност и подмладяване. Колкото и да искаме да се поглезим с тези прекрасни процедури, понякога е трудно да намерим парии или време за него.

А това ви предлагаме тези 3 лесни начина да си направим спа опит и то в удобството на дома ви, без да се налага да харчите пари.

Спа салата

Според менюто: тази богата на антиоксиданти салата ще ви помогне да изгоните токсините от тялото, докато се наслаждавате на хубавия й вкус.

Напрете я сами:

Богата леблебия с мента и билки

За 2 порции

1/2  чаша леблебия изсушена и измита

1/3 чаши настъргана краставица

1/3  чаша домати без семките и нарязани

1/4 чаша екстра върджин зехтин

1/4 чаена лъжица леко опечен и смлян кимион на семена (по избор)

Няколко нарязани листа от мента и кантарион

1/2  супена лъжица изцеден лимонов сок

Морска сол и пипер на вкус

Напарвате дресинга като смесите зехтина, лимоновия сок, сменената от кимиона, солта и пипера. Поръсете с леблебията, краставицата и доматите заедно и леко разбъркайте с дресинга. Нашата приятелка, богата на фибри леблебия заедно със съставките, високо заредени с антиоксиданти, правят невероятна вкусна и здравословна салата.

 

Маска за лице стил спа

Напарвате си  сами:

Напълно органична за вашата кожа, това изобилия на витамини грижа за лицето ви съдържа съставките, които ще го подхранят и обогатят кожата.

Нуждаете се от:

1 супена лъжица добре смляно овесено брашно

1 супена лъжица кисело мляко

Няколко капки мед

Смесете млякото и брашното в купа. Добавете меда. Намажете лицето и врата си. Останете така за 10 минути, после измийте с топла вода, след това избършете със затоплена хавлия. Сложете гел от алое вера или овлажняващ крем след това. Усетете нежната текстура като бебешка кожа и вижте в огледалото как сияете. Тайната е в съставките на овесеното брашно, то я почиства прекрасно, докато медът и млякото хидратират сухата и загубила блясъка си кожа.

 

Спа терапия за краката

Потопете краката си в вана с лавандулови соли, като след това ексофиларайте с лавандулов крем, за да махнете мъртвата кожа. Накрая завършете като сложите богат на шея крем.

Купете си соли от лавандула и малка бутилка от масло от лавандула. Поставете ги  в топлата вода в леген, добавете минералните соли, потопете краката си и си отдъхнете няколко минути, докато четете любимото си писание, слушате музика или просто затворете очи и се унесете.

След това добавете няколко капки от  лавандула в половин чаша със захар и почистете краката си като ги масажирате. Измийте ги и добавете овлажняващ крем или лосион като успокоите вкочанените и уморени мускули. Каква прекрасна спа процедура у дома!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *