Красиви дори след тренировка

Препоръчваме ви:

Тренировките могат да извайват тялото, но точно след тях не сме в най-красивата си форма, затова ви предоставяме няколко проблема и решенията им, за да сме красиви дори след физическо натоварване

Косата ми е пълна бъркотия след йога!

Преди да започнете с класа по йога, поставете малко шампоан за суха коса по краищата на косата по главата и врата, който се изпотява най-бързо. Винаги връзвайте косата си на конска опашка или направете кок и над него сложете мрежичка или шапка за коса като при плувците, след тренировка изсушете без да сваляте шапката, после леко я дръпнете назад и така, даже да имате чуплива или къдрава коса, ще  я приведете в ред.

Кожата ми е опъната и раздразнена след плуване!

Преди да влезете във водата, нанесете слой като щит от сухата в хлорирана вода, съветва дерматологът от Ню Йорк Адам Грейър. След плуване задължително нанесете овлажняващ лосион, хубаво е да съдържа алое. Нанесете, докато кожата е още влажна.

Нямам време да си махна грима преди обедната тренировка!

Едно важно правило за дните на тренировка – не слагайте прекалено много грим, който съдържа много масло или вазелин, защото това запушва порите ви. Вместо това можете да сложите крем, с който кожата ви диша, не забравяйте дълготрайно червило и водоустойчива спирала и няма да се разтече по време на тренировката. Все пак след тренировка е хубаво да ползвате почистващ спрей или да изтриете скулите и носа с мокра кърпичка и после да освежете грима си, където е необходимо, преди да излезете.

Устните ми се пукат, докато бягам, въпреки че използвам балсам с UV защита!

Доктор Грейър добавя: „Сухите устни са знак, че организмът ви се дехидратира. Кафето, алкохолът и някои храни също дехидратират организма, така че пийте 8 чаши на ден, за да го хидратирате достатъчно”

Повечето хора, който бягат, дишат през устата, което допълнително изсушава устните. Опитайте се да дишате през носа колкото се може повече. Когато облизвате устните, същото ги дехидратирате допълнително, защото слюнката изсушава устните. Може да слагате и балсам за устни преди лягане, за да ги овлажнява през нощта.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *