8 лесни начина да се справите с болката и възпалението

Препоръчваме ви:

Когато става дума за болки, повечето хора прибягват до заредената до горе аптечка с болкоуспокояващи, или натъпкания с ледени кубчета фризер. Но по-голямата част от този дискомфорт произлиза повече от хронични възпаления, от колкото от остри.

Предлагаме 12 метода да си помогнете, когато страдате от болки, причинени от хроничен характер.

1. Хапвайте протеини във всяко Ваше меню

Повечето хора си позволяват протеини на вечеря, но похапвайки протеини през целия ден – на закуска, обяд, вечеря и между храненията, подпомага Вашия черен дроб да се прочисти от пречисти от вредните химикали, които нахлуват чрез кръвния поток в него. Фокусирайте се върху чистия протеин, в храни като: пиле, риба, яйца, ниско маслени млечни продукти, а ако сте привърженик на червените меса, то винаги ги комбинирайте  с много зелени зеленчуци.

2. Пийте зелен чай

Зеленият чай съдържа ест вещества, наречени катехини, които се борят със свободните радикали и помагат на тялото да се детоксикира. Перфектното количество е около 3 чаши на ден, но ако това Ви е много, и една ще свърши добра работа. Въпреки че, антиоксидантната съставка и нейното  количество варират в различните марки зелен чай, за най-добри резултати се придържайте към изцяло органичните разновидности.

3. Йога

Докато стандартните упражнения поддържат тялото в добра форма, ако са прекалено силови, може да постигнете обратния ефект и да се пренатоварите. Изберете йогата и по-специално тази, за лечение и премахване на болката.

4. Намалете жегата на котлона

Когато готвите месо, независимо дали  е свинско, говеждо, риба или нещо друго, когато температурата е трърде висока, това води до образуването на хетероциклични амини и полициклични ароматни върлеводороди. Това са химикали, за които се смята, че увеличават рисковете от рак. Когато приготвяте месо на скара, котлон, печка, не увеличавайте температурата повече от 300 градуса, за да избегнете образуването на тези химикали.

5. Отделете време за себе си

Когато съзнанието е стресирано, тяло също изпитва стрес. Докато се ядосвате на твърде агресивния си шев, или неорганизиран колега, опитайте да превърнете личното време и пространсто в приоритет номер едно за Вас. По този начин намаляте стреса, както и възпалителните реакции  в организма. Всеки ден правете нещо, което Ви успокоява и възстановява, а не изпива.

6.  Изхвърлете всички технологични джаджи от спалнята

Знаем, че е трудно да се отделите от любимите си техники, но тяхното място изобщо не  е в спалнята. Всики монитори, плазми, екрани и скринове само допринасят за протичането на възпалителни процеси в организма. Звучи странно, но те развалят баланса на биологичния часовник, като правят добрия сън през ноща невъзможен, а недостатъчното часове сън и прекарването на часове във въртене в леглото засилват прозиводството на възпалителни хормони.

7. Забранете си сладките напитки

Няма значение дали са диетични, или не. Хората, които постоянно консумират такива напитки, с изкуствени подстадители и захари, поддържат постоянно високи нива на инсулин в кръвта си, което от своя страна води до възможни възпалителни реакции.

8. Филтрирайте водата си

Пиейки повече вода се приближавате все повече към по-здравословен метаболизъм. И докато чешмяната вода съдържа химикали, то ако я филтрирате през специален филтър преди консумация, ще си подсигурите здравословна и полена напитка.

Ако имате ваш начин да се отървете от болката, споделете с нас в коментарите отдолу!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *