13 забавни факта за дезодоранта

Препоръчваме ви:

1. Древните египтяни били първите, които измислили праотец на дезодоранта, като намазвали кожата с канела и други билки.

2. Пазарът в САЩ за дезодорант против изпотяване достига 1,9 милиона през 2005.

3. Фуваринка е японска дъвка, която съдържа ароматни компоненти, те се освобождават в кожата до 6 часа след консумация, за да се бори с неприятната миризма. Ние  произвеждаме дъвчащ бонбон, след консумацията му кожата мирише добре на току-що откъсната роза дамасцена. На запад дори мъжете нямат нищо против да ухаят така. Наричат ги парфюмиращи бонбони с аромат на роза. Може да ги срещнете и  още като дъвчащ парфюм или ядлив дезодорант. Нареждаме се с японците по изобретателност.

4. Дезодорантът неутрализира миризмата, докато тези против изпотяване блокират порите на кожата и предпазват от това потта да се излее по нея.

5. Много дезодоранти съдържат алуминий и други токсини вредни за околната среда.

6. Тези токсини се водят главни виновни за вродените дефекти при децата и намалената репродуктивност при мъжете.

8 Традиционните дезодоранти могат да причинят болестта на Алцхаймер.

9. В праисторически времена, телесната миризма е помагала да изгони евентуални хищници. Тогава определено дезодорантите не са били на мода.

10. Дезодорантите против изпотяване са класифицирани като наркотик от Асоциацията  за храни и наркотици в САЩ. Искрено се надяваме младежта де не посяга към тяхното поглъщане, пушене и смъркане.

11. Да миришете прекалено лошо е незаконно в библиотеките в Сан Луис Обиско, Калифорния, САЩ. Както знаем там е  доста топличко понякога, но ако изпитате непреодолима нужда за четене преди това проверете дали избраният дезодорант ще ви позволи да ползвате законно библиотеката.

12. Дезодорантите правят кожата недружелюбна среда за батериите и по този начин спира размножаваето им.

13. Само 11% от 10 500 съставки в дезодоранта, които ползваме, са тествани дали са безопасни. Ще си затворим очите за другите 89% и без това не е хубаво да ни влиза аромат в очите.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *