Идеи за сутрешна разсънваща гимнастика

Препоръчваме ви:

Случвало ли Ви се е в момента, когато алармата пропее рано сутрин, единственото за което да имате сили е, да я спрете безпомощно? Ранното ставане  е голям проблем за по-голямата част от хората. Независимо дали сте чучулига или сова според биологичния си часовник, дали страдате от безсъние, хронична умора или обичате да се излежавате до късно, сутрешната хигиена и ритуал са от  изключително значение за успешното протичане на деня Ви.

Освен здравословната закуска и кафе, можете да си помогнете и с няколко простички  упражнения, които да Ви разсънят и тонизират.

Още в леглото:

Преди да се измъкнете от леглото, докато лежите по гръб, протегнете ръцете зад главата и опънете краката, като разтегнете тялото. Изпънете се колкото можете повече, сякаш някой Ви дърпа силно за краката и ръцете. Задръжте тази поза, докато вдишате и издишате 3 пъти, след което отпуснете цялото тяло.

Готови за ставане:

Седнете на ръба на леглото и се наведете напред. Трябва да изглеждате като прегъната през кръста парцалена кукла. Постепено се изправете, започвайки от кръста. Накрая изправете раменете. Това трябва да се случи между 6-8 секунди.

Ставане:

Станете от леглото и застанете на земята на 4 крака. В тази поза извийте гръбнака колкото можете по-нагоре. Направете това 12-15 пъти. Резултатът е освобождаване на напрежението в тялото и разтягане на мускулите.

Изправени в действие:

Застанете по следния начин: с рамо към стената на спалнята за упора, разтворете краката с ширината на ханша. По този начин, опитайте да не сгъвате коленете, преместете тежестта на пръстите на краката, като се навеждате леко напред, до където можете, без да отлепяте пети от земята и  без да се накланяте назад. След това обратното, наклонете се назад, като тежестта падне на петите, а не отлепяте пръстите на краката. Полюлейте се така, колкото можете. когато напреднете, опитайте фш4‘пд-п;упражнението със затворени очи.

Време за чупки:

Идете в кухнята или дневната. Подпрете се изправени на стол или маса за равновесие. За 3 секунди опитайте да свиете левия крак в коляното, като  се опитате максимално да свиете крака до прасеца до задната част на крака. Задръжте, после изпънете за 3 секунди. Направете същото с другия крак.

Последно зареждане с енергия:

Застанете изправени, като се придържате за стол или маса. С бавно движение повдигнете левия крак настрани на около 15-30см. Не прегъвайте нито  в коляното, нито в горната част на тялото. Задръжте в тази позиция.  Спуснете и повторете с другия крак. Като напреднете с упражнението, опитайте да се придържате само с една ръка, после с един пръст и накрая, без да се докосвате до масата. Накрая опитайте със затворени очи. 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *