Подгответе се за лятото: 7 дневно вталяващо предизвикателство за летните дни. Ден 1

Препоръчваме ви:

Да си изготвите хранителен режим и план, който да следвате е доста важна крачка във всяка една диета. Това не само Ви олеснява максимално, но и Ви предпазва от ситуации, в които прегладнели се прибирате след работа в къщи и нападате с кръвожаден поглед хладилника. Когато си направите план, погрижете се и да заместите готовите фабрикати в хладилника с пресни, нарязани плодове, зеленчуци и изцяло натурални и здравословни храни.  Така, дори и да нарушите режима, който сте си поставили, ще е с изяло здравословна храна.

Предлагаме Ви изключително балансирано, здравословно и вталяващо меню, което ако следвате стриктно, ще се отрази невероятно на здравето и фигурата Ви.

Това, какво похапвате е само част от бъдещия Ви успех за сваляне на килограми. Освен този хранителен план за седмицата, изгответе си и такъв с упражнения и тренировки, било то и в домашни условия. Поставете тези задачи на видно място или ги отразете в календара си. Препоръчителната дължина на тренировките за 1 седмица, за възрастен са 150 минути умерена физическа активност, като например бързо ходене или 75 минути по-енергична, бягане например.  Дори и само 10 минути на ден са достатъчни, за да се извлекат ползите от дадено упражнение (а всеки може да намери 10 свободни минути, колкото и да е натоварено ежедневието му).

Планирайте фитнес тренировка или бягане в парка с приятел. Направите ли първата крачка, после всичко е доста по-лесно.

Задача за днес: Планирайте и запишете Вашите хранения за следващите 5 дни и отделете всеки ден по 5 минути за тренировка.

Ден 1 – вечеря

Салата от парченца авокадо и скариди

Продукти за дресинга:

5 с.л.  ниско маслена сметана за готвене

3 с.л. зехтин

3 с.л. ябълков оцет

2 с.л. нарязан пресен кориандър

1 с.л. ситно нарязан пресен копър

2 скилидки смлян чесън

¾ ч.л. суха горчица

¼ ч.л. сол

За салатата:

Сурови, обелени скариди

2 с.л. зехтин

2 с.л. ситно настъргана кора от лайм

¼ ч.л. сол

¼ ч.л. чер пипер

200гр царевица

4 чаши нарязана маруля

¾ чаша ситно нарязано червено зеле

¾ чаша нарязани кубчета червена чушка

½ чаша нарязани кубчета червен лук

½ чаша нарязани чери доматки

1 авокадо, на кубчета

2 филийки хрупкав бекон, нарязан на кубчета

Приготвяне:

1. Пасирайте всички съставки на дресинга в блендер, докато получите еднородна смес.

2.  На загрят тиган с малко мазнинка, сложете скаридите на кубчета, с малко сол, черен пипер и кората от лайм.

3. Запечете на грил или скара малко царевицата. Обръщайте я, докато се запече от всички страни.  Когато поомекнат царевицата и скаридите, махнете гиот котлона.

4.  Омесете всички съставки в  дълбока купа и залейте с дресинга.

Хранителна информация:

На порция: 398 калории, 25 гр, мазнини, 171 мг. холестерол, 21 гр. карбохидрати, 0 захари, 26 гр. протеини, 8 гр. фибри, 374 мг. натрий, 1058 мг. калий.

Витамини: Витамин А (115% от дневния прием), Витамин С (102% от дневен прием), Магнезий ( 21% от дневния прием), Витамин В12 ( 16% от дневния прием), Цинк (16% от дневния прием), Фолиева киселина ( 42% от дневния прием), Калий ( 30% от дневния прием).

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *