5 начина да използваме останалата бира

Останала е бира и вместо да я изхвърлете ви предлагаме няколко начина, по които да я използвате.

Тя е чудесна за ливадата.  Ако искате да  е по-зелена и да няма охлюви и плужеците, бирата е страхотен вариант. Не само ще се отървете от вредители, но и е безопасна за домашните животни. Може да заровите половин бутилка в с бира и различните плужеци веднъж щом попаднат там, няма да могат да изляза.

С бирата може и да сложите на косата ви, заради високото съдържание на витамин В да имате повече обем в косата си, оставете бирата да се разгазира и я оставете на стайна температура. После сложете шампоан, както по принцип правите и използвайте бирата като балсам. Не забравяйте да изплакнете добре, защото после косата ви може да мирише на бира. Може да използвате останалото от нискоалкохолната напитка, за да изсветлите косата си. Само намажете косата си с не я и останете на слънце. След като я измиете ще имате светли кичури от слънцето.

Бирата е чудесна за готвене с нея. Има хиляди рецепти, които съдържат бира. Може да я добавите към супа със сирене ли да си направите хляб с бира, както и да мариновате месо с нея.

Ако имате петна от кафе или чай по килима, лесно може да ги отстраните като използвате бира. Също може да почистите с бира съдове или златни бижута. Леката киселинност на бирата позволява на металите да възвърнат блясъка си. Също помага и за мебелите. Ако потопите микрофибърна кърпа с бира и почистите дървените повърхности,  ще получите съвсем нова мебел.

Както бирата привлича хората, същото прави и с насекомите. Ако искате да привлечете пеперуди в градината си, поставете съд с бира и добавете малко захар, с плодов сос или преминал банан, сложете навсякъде, където искате да има пеперуди. Самата бира привлича пчелите, така че поставете съд с бира далеч от мястото, където сядате, за да не ви закачат.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *