9 храни, които не бива да пропускаме през лятото

Препоръчваме ви:

1. Диня

Този прекрасен утоляващ жаждата плод е не само вкусен и задължителен в летните жеги. Динята е богата на  витамини А и С, потасиум и антиоксиданти, които се борят с появата на рак. Тя е натурален източник на аминокиселини и Л-цитрулин, който регулира артериалните функции и може да понижи кръвното налягане.

2. Скариди

Да те съдържат холестерол, но проучвания показват, че той има минимален ефект върху холестерола в тялото ви. Скаридите са богати на протеини и ниска на мазнини, добър източник на витамин В 12 и омега-3 мастни киселини.

3.Салата айсберг

Тя ви дава витамин 10 процента от дневната доза витамин К и 15 процента от витамин А. ако не я предпочитате то смесете я с други зеленчуци за лятната си салата.

4. Пуканки

Напарваните в къщи пуканки са невероятно здравословни. Ако не са  много масло са добър източник на фибри и съдържат малко мазнини.

5. Картофи

С картофите ще напълнеете ако ги пълните с масло, сирене или различни сосове. Но да си ги опечете в вкъщи, само ще си набавите много хранителни вещества. Те са добър източник на потасиум и фибри.

6. Целина

Тя помага за стомашния тракт и имат антиоксиданти и високо съдържание на фолат, витамин К и витамин С.

7. Слънчогледово семе

Ядките съдържат много здравословни вещества, но не пренебрегвайте слънчогледа. Те са източник на витамин и ви дават повече от 90 процента от него. Съдържат и магнезий, минерали и селен.

8. Кисело зеле

То е прекрасен източник на полезни бактерии за чревния тракт, без тези важни бактерии могат да се придобият много хронични болести на стомаха. Много проучвания показват, че липсата им е главен играч в полза на много здравословни състояния като затлъстяване и алергии.

9. Гъби

Те са единственият зеленчук, източник на витамин D и някои от тях могат да повишават защитните сили на организма или да ни предпазят от рак, така че не пренебрегвайте вкусните гъбки за вашата лятна вечеря или обяд.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *