Тридневният детокс може да регенерира цялата имунна система

Според учени от САЩ гладуването „превключва регенеративния бутон” на тялото и кара стволовите клетки да започнат да произвеждат чисто нови бели кръвни телца.

Тридневният пост може да регенерира цялата имунна система, дори и при възрастни хора, откриха изследователите в проучване, което много наблюдатели описаха като „изключителен пробив в науката”.

Въпреки че диетите с гладуване са критикувани от специалистите по храненето заради потенциала си да увредят здравето, проучването на Университета в Южна Калифорния, САЩ, предполага, че преминаването на тялото в режим на глад принуждава важните стволови клетки, отговарящи за регенерацията на различни типове клетки и тъкани, да започнат да произвеждат бели кръвни телца. Те на свой ред започват да се борят с инфекциите. Процесът дава нови сили на цялата имунна система.

Според авторите на проучването то е особено важно за хората, страдащи от увреждания на имунната система, като например пациенти с онкозаболявания, които са на химиотерапия.

Новото откритие може да доведе и до терапии, които да помогнат на възрастни хора, чиято имунна система губи ефективността си с остаряването и за тях става по-трудно да се справят дори с обикновени заболявания. 

Тридневната детоксикация е най-добре да завъшри с пълнолунието, като следващото такова е на 11 август, т.е. най -добре е да се стартира на 9 август, но ако имате някакви препятствия, може пълнолунието да е първи или втори ден от детокса.

Ето какво препоръчва  да се приема по време на тридневната детоксикация доктор Атанас Михайлов:

Най-добър ефект се получава от тридневно прочистване на организма от отровите. През това време храната се заменя с прясно изцеден сок от цитруси или кисели ябълки. Ако тази програма ви се види сложна, направете бърза еднодневна детоксикация. Сутрин на гладно се приема 1 равна супена лъжица английска сол, добре разтворена в малко вода. До другата сутрин трябва да се изпият минимум 2 л димяща вода или билков чай. Още по-добре е да направим тридневно прочистване. Ако човек е чувствителен и не понася цитрусови плодове, те могат да се заменят със същото количество прясно изцеден сок от кисели ябълки.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *