5 начина да преборим главоболието

Препоръчваме ви:

Главоболието може да е периодично и силно. Със сигурност да развали деня ви и то не само този, а по-следващия и по-следващия, понякога се появява неочаквано и без предупреждение и много пъти докторите не намират причината, но преди да посегнете към скъпите лекарства опитайте с тези 5 лесни начина и открийте кой от тях гони ужасното ви главоболие.

1. Масажиране

Със силни циркулиращи движения на слепоочията с палеца и показалеца може да се справите с болезненото главоболие. Продължавайте да масажирате за няколко минути след това малко починете и продължете, докато не изчезне главоболието. Според акупунктурата тези точки са свързани с мозъка, където е местоположението на главоболието.

2. Потопете краката си във вода

Вярвате или не, да потопите краката си в топла вода помага на главата ви да се почувства по-добре. По този начин кръвообращението се увеличава и така се намалява напрежението в главата. Може да добавите малко синап за наистина тежко главоболие.

3. Топъл компрес

За силно главоболие, поставете топъл компрес на челото или на врата си. Топлината ще облекчи претоварените мускули в тези области.

4. Студен компрес

Може да звучи парадоксално, но ако си направите след това студен компрес, ще победите главоболието. Сложете в компреса малко кубчета лед на челото. Студеното свива кръвоносните съдове и когато се свият те спират да притискат чувствителните нерви. Тъй като в някои случаи болките се появяват заради нервите на врата, преместете компреса и там. Или в основата на черепа.

5. Етерични масла

Някои от тях особено лавандуловото и тамяна, могат да помогнат да преборите напрежението в главата и да облекчат болката в нея. Нежно масажирайте с  масло от тамян или лавандула по слепоочията после легнете и се насладете на аромата. За максимално облекчение отиде в тъмна и прохладна стая. Колкото повече лежите, толкова по-силен е ефектът.

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *