10 храни, идеални за качване на килограми – част 1

Препоръчваме ви:

Явно е че, светът е загубил разсъдака си и е полудял на тема отслабване, но какво да кажат онези, макар и малка част от обществото, взирайки се с надежда в обратното? Някои хора по рождение са дребни или слаби и се борят с този свой недостатък години наред неуспешно. Факт е, че разполагате ли с бърз метаболизъм, качването на някое и друго кило ще е доста трудна, дори непосилна задача. Лекарите са на мнение, че малкото килограми, могат да доведат до различни здравословни проблеми, като например увреждане на някои органи, липса на менструация или нередовна такава при жените, както и изтъняване на костите.

Хора, страдащи от различни хранителни нарушения, също биха могли да разберат, как да качат някой килограм от тази статия. Тъпченето на пържени картофки по цял ден с различни сладки и газирани напитки би помогнало доста в борбата с качване на килограми, но би могло да доведе повече негативни последици за тялото, от колкото полезни. Тези храни не са богати на полезни хранителни съставки, които са от изключителна важност за правилното функциониране на организма. Най-добрият и здравословен начин за качване на килограми е, чрез прием на естествени и пълнозърнести храни, като внимаваме въпреки всичко за калориите, които приемаме.

Предлагаме на вниманието Ви 10 здравословни храни, идеални за хора, желаещи да закръглят фигурата си.

1. Крехко червено месо

Това е идеалната за целта храна. Особебо пържолките, които са богати на протеини и желязо. Въпреки че специалистите предупреждават, че не всички видове меса са здравословни. Този вид меса, за разлика от белите съдържа голямо количество холестерол, за това не прекалявайте с употребата му. Нека тя е няколко пъти седмично, а не всеки ден, защото комбинирано с нездравословен начин на хранене и наситени мазнини, може да навреди на здравето.

2. Естествени масла от ядки

Натуралното фъстъчено масло е пълно с протеини и мазнини, което го прави перфектно за хора, които искат да качат килограми по здравословен начин. Една супена лъжища съдържа около 100 калории и 4гр протеин. Натуралното фъстъчено масло е богато още на магнезий, витамин Е, фолиева киселина. Можете да се насладите на невероятните му качества, като го съчетаете с овесени ядки или пълнозърнест хляб. Когато избирате марка фъстъчено масло, спрете се на тази, която е изцяло натурална и не съдържа добавени захар и допълнителни съставки.

3. Пълномаслено мляко

Диетолозите са на мнение, че в борбата с качването на килограми лесна стъпка, която можете да направите е, да смените ниско калоричното за пълномаслено мляко. Това са около 60 калории повече в чашата, поради маслеността, която е в млякото.  По този начин се запазват и всички витамини и хранителни вещества на напитката. Пълномасленото мляко е с високо съдържание и на Витамин D и Витамин А.  Изберете това мляко всеки път в ежедневието си – заедно с мюслито, зърнените храни, в приготвянето на храна, заедно с кафето.

4. Тропически плодове

„Една ябълка на ден, държи доктора далеч от мен, килограми искам ли бързо да кача, хапвам тропически плод на мига.” Плодове като манго, папая, банани, ананас са прекрасен източник на естесвени захари, които дават много енергия. Добавяйки ги към Вашето меню, си печелите калории, които да помогнат с качването на килограми. И то съвсем здравословно. Ако не желаете да ядете толкова много плодове, пасирайте ги на каша и с малко сок или мляко ще стане чудесен шейк.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *