Да намалим стреса и обиколката на коремчето в офиса

Препоръчваме ви:

Понякога стресът ни идва в повече на работното място, трябва да се отървем от него, за да сме отново работоспособни и най-вече спокойни. Ето няколко техники, с които не само ще релаксирате, но и ще намалите обиколката на коремчето.

Трябва да се съсредоточите върху определена група мускули и да махнете напрежението от нея, това ще ви помогне да се успокоите. Техниките ви помагат да усетите мускулите си по-добре и да махнете напрежението от тях.

Стегнете мускулите на пръстите на краката, задръжте в напрежение от 5 до 10 секунди и след това отпуснете мускулите за 30 секунди.

Раздвижете краката си, следвайте напрежението и успокоите посоката както направихте с пръстите на краката, направете същото с прасците. После тръгнете нагоре по тялото ви.

Упражнявайте се да напрягате мускулите и да ги отпускате. Стигнете до врата и главата.

Седнете на стола. Набръчкайте лицето си, после го успокоите. След това протегнете ръце напред, след като ги върнете в изходна позиция в скута ви. Сега е време да минем на раменете, напрегнете ги, вдигнете леко ръце и после ги отпуснете. След това стигаме до краката, протегнете се напред, докато не се изправят на една линия с таза, след това ги отпуснете. Накрая си поеме дъх на успокоение, но издишайте с напрежение.

Едни о най-важните начин да преборите стреса, а с това и излишните килограми по коремчето са упражненията и движението.

Упражненията са важни, защото поправяте кръвообращението си и енергията (във формата на захар) да стига до мозъка.

Помага ви да мислите по-добре. Щом се концентрирайте, невроните в мозъка започват да работят по-усърдно от обикновено. Тези неврони, когато създават различни отпадъчни продукти водят до замъглено мислене. Но щом се упражняваме и увеличим притока на кръв до мозъка, мисълта ви тече по-бързо.

По този начин ендорфинът стига до кръвообращението ви и вие се чувствате по-щастливи и се съсредоточавате върху позитивното в ежедневието си.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *