10 мисли, с които правим живота си по-сложен – част първа

Препоръчваме ви:

„Животът не е сложен. Ние сме сложни. Животът е прост, а простото нещо е най-правилното.” Оскар Уайлд

Оскар Уайлд не само е господар на словото и иронията, той е и житейски философ, като само с две изречения ни кара да се замислим, че усложняваме нещата, които имат прости отговори.

1. Търсите отговорите във всеки друг, но не и в себе си.

От началото на живота си слушаме какво да правим и как да го правим, кое е добре и какво представлява успехът. Но трябва да се научите да мислите сами. Слушайте вътрешното си аз. Това, което е успех за вас, може да не е успех за другите, а техният „успех” да не ви прави щастливи ако го постигнете.

2. Позволявате на другите да ви карат да се чувствате виновни, че си живеете живота.

След като не наранявате другите, живейте живота си по вашия начин. Ако живеете по правилата на някой друг, няма как да сте удовлетворени. Само за момент помислете дали правите неща, в които не вярвате.

3. Допускате токсични хора в живота.

Токсините не са само в храните и напитките, токсичните хора се изчистват много по-трудно. Тези хора ви вредят по един или друг начин, няма значение дали са колеги, приятели от детството или минали връзки, сложете край на вашето общуване.

4 Част сте от драма кръговрат.

Признайте си колко различен би бил животът ако се отдръпнете от драмата, клюките и вербалните атаки.  Поне един ден кажете само доброто, което виждате в хората и ситуацията, всеки може да намери начин да ви обиди. Но нужно ли е това?

5. Слагате негативни последици в постъпките на хората.

Един шофьор ви засече, приятел никога не ви пише обратно, колегата отиде на обяд без вас. Всеки може да си намери причина да е обиден. Но така си втълпявате, че са го направили нарочно. Докато истината е, че светът не се върти около вас, не приемайте неизяснени неща лично, причини си има за всичко и в много малък процент точно вие сте причината.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *