10 мисли, с които правим живота си по-сложен – част втора

Препоръчваме ви:

„Животът не е сложен. Ние сме сложни. Животът е прост, а простото нещо е най-правилното.” Оскар Уайлд

Оскар Уайлд не само е господар на словото и иронията, той е и житейски философ, като само с две изречения ни кара да се замислим, че усложняваме нещата, които имат прости отговори.

6. Притеснявате се, че хората ще ви откраднат това, което имате.

Събудете се, особено ако сте вид творец – писател, художник или музикант, винаги има част от знанията, които всеки ден споделяте с другите. Не се притеснявайте, когато хората крадат от работата ви, притеснете се, когато спрат. Бъдете честни и разбиращи към другите, каквото и да мислят хората, независимо от обстоятелства.

7. Опивате се да състезавате с всички.

Ако посветите на това живота си, той ще ви загорчи. По-добре се състезавайте с предишна ваша версия, тогава ще станете по-добри.

8. Прекалено много сте свикнали да взимате.

Един от начините да се справите със стреса е да правите добро за другите, станете доброволец, действайте, не взимайте повече отколкото давате. Няма нужда да е нещо голямо, просто кажете нещо мило. Окуражете някой от обкръжението ви. Посетете приятел, който е сам. Избягайте от вашата преокупация на собствения си „аз“. Даващите са щастливи, взимащите са нещастни, чудейки се какво ще им даде това или онова.

9. Взимате прекия път.

За успеха, кратък път няма, са казали хората. Направете правилното нещо, а не лесното.

10. Запецвате върху грешките си.

Трябва да се научим за си прощаваме грешките. Трябва да си вземем поука от тях и да продължим напред.Сдобрете се със себе си, вие не се самоопределяте от това, което сте били вчера. Понякога най-великото нещо е не това, което сте постигнали, а това, което сте научили постигайки го. Щастливият успешен живот не е безгрешен, той е живот, в който се издигаме над грешките си,

11.(бонус на редактора). Прочетете още веднъж  и вижте кои точки могат да направят живота ви по-лесен. Определете точките, които спъват лично вас, осъзнаването е половината от решението на даден проблем.

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *