5 неща, които домашните любимци биха ви казали

Препоръчваме ви:

Всички сме се чудели какво биха ни казали нашите домашни любимци, ако те разбираха нашия език или ние разбирахме техния. Ето какво биха ви казали те според вегетарианец и ветеринар, който е отдал живота си на разбирането си с животните.

1.Боли ме!

Може би болката е номер едно в нещата, за които вашият любимец би искал да ви уведоми. Разбира се, той или тя, ще дъвче странно, ще стой на едно място или ще клати глава, но няма да тръгне да плаче или да притиска болното място както човек би направил. Когато животинчето ви изкачва стълбите по-внимателно, изправя се трудно, то със сигурност изпитва болка, а не е просто остаряло.

2. Страх ме е.

Когато животните станат агресивни, повечето собственици мислят, че това се дължи на желанието им да доминират. Но всъщност те са много просто изплашени. Със страха може да се справите по различен начин и много внимателно, в сравнение с другите видове агресия. По-добре да поискате помощта на ветеринар и специалист по поведението на вашия домашен любимец.

3.Ядосан съм!

Особено се среща при котките, които се ядосват и разяряват, когато изхвърляте удобната кутия, в която може да се скрият. Особено се среща при малките котенца.

4. Мразя съквартирантите!

Както котките, така и кучетата са доста ревниви създания. Котките много обичат да пазят територията си, понякога две котки ли две кучета трудно ще живеят под един покрив и по този начин ще се тормозят едни други както и вас.

5. Трябва да отслабна.

Това, което собствениците най-често изпускат е наднорменото тегло при техните любимци. Повечето клиенти при ветеринаря са много учудени, когато им кажат, че техните любимци имат от 20 до 50% наднормено тегло. Тогава трябва да храните  по-малко животните и да ги накарате да се движат повече.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *