11 употреби на мрежестите чанти

Понякога няма как да не си купим мрежа портокали или картофи, но това не означава, че  трябва да я изхвърлим чантата след това, ето какво може да се направи  с мрежестите чанти.

1. Хранилка за птици. Ако я окачите на кукичка на терасата или на някое дърво и го напълните със зрънца или филийка хляб ще зарадвате много градските птички, особено през зимата.

2. Гъба за баня.

Ако сложите вътре една гъба ще почистите бързо мъртвите клетки от тялото си.

3. Чантичка за бельо

За да запазите сутиените си за по-дълго ги поставете в мрежичката и ги пъхнете в пералнята.

4. Поставка за бижута

Ако ви се намира стара рамка, която не използвате, окачете на нея една мрежеста чантичка и ще получите красива поставка за обеци.

5. Тъй като е мрежеста побира всякакви сладкиши и шоколадови яйца за Коледа и може да я ползвате като коледно чорапче или да сложите там различни захарни изделия, с които ще изненадата близко дете.

6. Щом ви остане малки частички сапун, които вече не може да ползвате, може да ги сложите в такава чантичка, след като смесицата от сапунените остатъци може да ви послужи да почиствате различни части на дома.

7. Ако не искате цветята да израстват извън буркана, само сложете над него мрежеста торбичка.

8. На морето е хубаво да си събираме мидички, а най-добре ще е, докато ги събираме да ги сложим в мрежеста чанта, която им позволява да се оттекат от водата и пясъка.

9. За подаръци също може да ползвате мрежичката върху опаковъчната хартия, особено ако имате няколко в различни цветове.

10. Чудите се къде да държите играчките за банята? Тук идва мрежестата чантичка, която може да окачите някъде из банята, за да не заема място.

11. Ако наложите мрежата върху бродерията си, ще получите обръч за бродиране.  

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *