5 начина да останем креативни

Препоръчваме ви:

1. Четете преди сън

Ако класическия вариант, че така подсъзнателно запомняме повече преди изпит е в сила, a занимаваме ли се с нещо креативно или творческо, задължително трябва да добием този навик. Четенето преди сън е много полезно за творчеството. Проучвания показват, че прочетеното кара мозъка подсъзнателно да помни и обмисля информация щом достигне РЕМ съня. Това е чудесен процес за креативните ни процеси.

2. Записвайте си, щом идеите ви дойдат на ум

Записвайте всичко и колкото може по-подробно. Без значение коя част на деня или нощта е. Винаги дръжте тефтерче и химикалка наблизо, в чантата си или на нощното шкафче. Понякога може да не са толкова важни, но да се окажат златното семенце, от което да покълне наистина оригинална идея.

3. Направете приоритет разговорите за вашата творческа работа

Заровете вината, че говорите по работа прекалено и помислете колко време да прекарвате, говорейки за работата си. Това ще помогне да я развиете. Когато назовавате нещата, научавате повече и ви идват и нови идеи. Ако не искате да говорите за това със семейството или приятелите си, не забравяйте да споделите за работата си към ваши колеги, които ще ви разберат и по-добре.

4. Използвайте времето за придвижване

Щом не карате колата, винаги може да използвате времето като пътник в колата, във влака или трамвая. Някои творчески личности използват това време, за да медитират и вникнат в себе си, което също е хубава стратегия, но също така щом имате тефтерче под ръка не губете времето в задръствания в ядосване и негативни емоции, а се опитайте да отключите творческото във вас.

5. Не подценявайте времето за мислене

Ако не творите, то оползотворете времето в мислене. Много творби са създадени след месеци и дори години. Няма значение, дали сте на работа, разхождате домашния любимец или миете чиниите – мислете, докато ръцете вършат друго, шлифовайте идеите си подобно на диамант, след това творбите ви наистина ще заблестят.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *