Интересни употреби на фъстъченото масло

Препоръчваме ви:

Фъстъченото масло, това сладко американско мазило дойде и при нас последните години и много от нас обичат да го хапват на филийка за закуска, но освен, че си отива с филията хляб, то има и други ползи, които много от вас не подозират.

Обичате да готвите риба, но миризмата остава не само по ръцете, но и в тигана. След като сте я изпържили, сложете малко фъстъчено масло в тигана и ще абсорбира целия неприятен аромат.

С него може да почистите кожата и винила. Ако натриете кръгообразно диваните и кожените кресла или мебелите от винил, ще отмиете петната. След това само избършете с влажна кърпа. Но ако не искате после мебелите да се умиришат на фъстъчено масло, може да го смесите с някакво парфюмирано масло, за да замаскира миризмата.

Ако са ви се надраскали ДВД-та и компакт дискове ги изчистете с фъстъчено масло и готово!

Дъвка в косата? Не посягайте към ножиците! Малко фъстъчено масло ще помогне да я махнете все едно ви се заплело парче плат. По същата логика може да премахнете и дъвката от подметките на обувките си, тук го няма разплаканият човек, затова може спокойно да търкате по подметката, докато не остане и най-малък намек за дъвка.

По същия начин може да махнете и залепени стикери. Ако ръцете ви залепват от секундно лепило, то с помощта на фъстъчено масло, лесно ще се отърсете от неприятното усещане.

Ако трябва да обръснете крака си за предстоящата вечер, но пак нямате гел или пяна за бръснене, отидете в кухнята и вземете буркана с фъстъченото масло. Маслата в него са наистина благоприятни за кожата ви.

Фъстъчено масло може лесно да прикрие гадните лекарства особено за децата и домашните любимци, които трудно пият задължителните си лекарства в това грипно време. Замаскирани с фъстъчено масло, те по-лесно ще преглътнат хапчетата.

Не само с обикновено масло, но и с фъстъчено масло лесно се готви и може да замените олио си с тях, ако обичате масло от ядки, изберете фъстъченото, тъй като е вкусно колкото бадемовото, но не е чак толкова скъпо.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *