Домашен фитнес за по-малко от 100 лева

Препоръчваме ви:

Мислите си, че хубавата фигура върви със скъпи добавки, фитнес програми и фитнес центрове с модерни уреди. Напротив! Хубавата програма зависи от волята и последователността. Всички имат само 24 часа на ден за работа, семейство, приятели, деца и все пак малко сън. В домашни условия упражненията даже ще ви спестят време.

Преди да се насочите към скъпите уреди първо трябва да видите цялата картина. Все пак пътеките и веларгометрите отнемат доста място, но в крайна сметка стават една от най-скъпите закачалки, които сте имали.

Фитнес топка или швейцарка топка, може да се намери от 15 до 30 лева.

На нея може да правите самостоятелно упражнения, като коремни преси или лицеви опори, а и да правите различни комбинация с гири или пудовка. Тя е много по-добра за централната част на корема и мускулите отколкото стандартната пейка.

Дъмпели. Чифт може да са към 30 лева.

Те са задължителни за горната част на тялото, но и не заемат много място. Те придават повече трудност при упражненията за ръце, за трицепс и бицепс. Ако сте начинаещи започнете с по-малки тежести, след това добавите по-тежки към вашата колекция.

Пудовка, средна цена 40 лева.

Пудовката може да се замени гирите или дъмпелите за различни упражнения за рамене и ръце. Може да го съчетаете с фитнес топката. Но трябва внимателно да тренирате с нея, за да не се контузите.

Ластици или пружини, средна цена 20 лева.

Те са лесни за употреба и съхранение, може да правите с тях традиционните упражнения или други упражнения, дори и удари с тях, също така с тях правите лицеви опори по този начин да напрягате различни мускулни групи. Като и в комбинация с фитнес топката.

Тези уреди са около 100 лева и с тях може да си напарвате пълноценна тренировка по всяко време на деня, когато имате тази възможност.

Бихте ли пробвали тези идеи?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *