Как да се пристрастим към спорта – част втора

Препоръчваме ви:

За да сте във форма ви трябва движение, но ако не заобичате движението и спорта, няма как да сте във форма, да правите нещо неприятно е пречка в съзнанието, затова заобичайте спорта.

Социализирайте се

За много хора да се почувстват добре от това, че спортуват е нужно само общуването с  хора като тях. На други им трябва причина да изпълзят от леглото сутрин. Също така обърнете се към компютъра, там не само може да си направите режим, които да спазвате, но и да се свържете с много хора, които имат вашите цели и да си помагате едни друго до постигане на заветния резултат.

Направете тренировките забавни

Хубава психологическа техника е да слушате любим албум на любим изпълнител само докато тренирате на mp3 плеъйра си или гледате любимото си ТВ шоу, ако тренирате вкъщи на веларгометъра или степера, много момичета се гощават с любимия си десерт само през дните, когато тренират, ако няма причина да станете от дивана, измислете си я!

Напишете го!

Едно прочуване от 2002 проведено във Великобритания посочва, че колкото повече записваме какво сме тренирали и кога само за две седмици, след това знаят следващите седмици къде и кога ще съвместят тренировките си. 91% от записващите си техните ежедневни тренировки имат план за по-нататък, докато едва 38% от хората, които не си водят записки за това къде и кога тренират, ще продължат и за напред.

Превърнете го в ритуал

Най-лесният начин да сте във форма да превърнете движението си в част от ежедневието си. Това ще стане с времето, но за да забързате този процес си напарвате малки ежедневни ритуали още от сутринта, които да ви напомнят за следващата тренировка, например да си направите кафе и да го вземете на път за фитнеса или сутрин, докато гледате телевизия да приготвите постелката си за йога.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *