Колко полезни са различните видове мляко

Препоръчваме ви:

На нас като ни се каже мляко, си го представяме току-що издоено от кравичката или козичката на село, но по новото поколение не си представя само щанда за млечни продукти, а също така и немлечните млека, които станаха особено популярни и у нас в последно време.

1. Кокосово мляко

Ако сте решили да изключите животинските храни от менюто си или пък просто искате да обогатите своя хранителен режим, то кокосовото мляко е идеален вариант.
Кокосовото мляко може да се консумира директно, да се използва за готвене или пък като добавка към здравословни смутита. То съдържа в изобилие витамините С, Е и много от групата В, но също и магнезиий, калий, фосфор и желязо, но при него липсват главни компоненти от кравето мляко като калций и витамин D.
Кокосовото мляко е източник на антиоксиданти, което предотвратява вредата от свободните радикали, свързани с развитието на много заболявания, включително рак, сърдечно-съдови заболявания, болестта на Алцхаймер и деменция.

2. Козе мляко

Козето мляко е най-лесносмилаемият млечен продукт и най-близко по състав до майчиното мляко. То съдържа в пъти повече калций, витамин В6, витамин А, калий, мед, манган от кравето мляко. Козето мляко се понася добре от тези хора, които не могат да консумират краве мляко, тъй като в него липсва протеинът алфа s1 казеин, който причинява различни видове непоносимост към млякото.
Една чаша козе мляко съдържа 170 калории и 8,5 грама протеин. Козето мляко има много витамини и други важни елементи, които подхранват кожата.

3. Бадемово мляко

Консистенцията на бадемовото мляко е подобна на тази на стандартното прясно мляко. За разлика от него, бадемовото не съдържа глутен, лактоза и холестерол, плюс това е богато на витамини и минерали.
Бадемовото мляко ни доставя много повече витамин Е и калций от кравето мляко. Също така има по-ниско съдържание на калории, затова е прекрасна напитка ако искате да отслабнете или намалите калориите в храненето си.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *