3 вкусни рецепти за семена от чиа

Препоръчваме ви:

Семената за чиа са много полезни и като такива бързо откриват път към ежедневието ни и в храненето ни. Ако все още не сте ги опитвали, то позволете ни да ви запознаем в тях.

Теса познати като древна храна употребявани при древните маи, ацтеки и инки в Южна Америка, осъзнали полезните семенца и са ги ценели като злато.

Сега вече е доказано с колко полезни вещества са заредени малките семенца от чиа. Освен витамини и минерали, те са прекрасен източник на омега-3 мастни киселини, полезните фибри, които ни запазват сити. Освен това съдържат и ценните за нас магнезий, цинк и манган.

Ако се чудите как може да си приготвите семената, то нека ви дадем няколко идеи.

1. Семена от чия с малини и кокос

За всички любители на малините има чудесна рецепта с малини и кокос. Трябва ви само един буркан, в който да довбавите 2 или 2 и половина лъжички семена от чия, след това добавете 350 грама кокосово мляко. Разклатете добре и добавете ¾ чаша пълна  с малини, след това добавете 1 чаена лъжица захар. Разбъркайте сместа и оставете за 2 часа.

2. Лимонада с малини и чиа

Ако наистина обичате малини, не забравяйте да ги добавяте към други полезни продукти като семената от чиа. Трябват ви 4 чаши кокосова вода, един лимон, който да изстискате. 4 чаени лъжици захар (ако имате кокосова ще стане още по-вкусно). Една чаша и половина малини сложени в блендера и 6 чаени лъжици семена от чия. След като сте извадили малините от блендера, добавете изстискали лимоновия сок, смесете с останалите продукти и пийте с наслада.

3. Пудинг с нар и киви

Добавете 2 чаени лъжици от чиа в буркан и добавете 350 грама бадемово мляко. Разклатете буркана, докато не се смелят, после сложете една лъжица кокосова захар. След това добавете семена от нар и нарязано киви. Получавате вкусна витаминна бомба в грипния сезон.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *