10 съвета да бъдем вечно млади

Препоръчваме ви:

На прага на новата година винаги си даваме обещания, които много скоро след последния ден на старата година забравяме. Затова е хубаво да погледнем малко духовно на нещата и съветите, които ни дава един монах от Шаолин, шъфу или учителят Уан Лей е 34-то поколение в шаолинско кунг фу. Освен в усъвършенстване на тялото, той дава и съвети за живота в своя блог.

Винаги чуваме как здравето е най-важното. Но дали хората наистина го мислят с начина си на живот, който водят, говори за обратното. Трябва да почнем не утре, не след Нова година, а просто още днес, ако наистина искаме да стъпим на правилната пътека към здравословен живот.

Ето и съветите на Ян Лей:

1. Не мислете прекалено много. Мисленето взима повече енергия и може да ви накара да изглеждате по-стари.

Това не означава, разбира се, да не мислим изобщо, а да не се вманиачаваме в нещата премисляйки ги хиляди пъти, особено върху неща, които не са под наша власт.

2. Не говорете прекалено много. Повечето хора или говорят, или действат. По-добре действате.

Прекаленото говорено за това, което ще свършите обикновено го отлага. Действате по план сега и веднага, не говорете за едно и също нещо прекалено дълго.

3. Когато работите го правете за 40 минути, след това спрете за 10 минути. Когато се втренчвате в нещо през цялото време, увреждате очите си, вътрешните органи и мира в себе си.

А нека не забравяме, че понякога след като се върнем към определена задача, виждаме отговорът и по-ясно.

4. Когато сте щастливи, трябва да контролирате щастието. Ако не контролирате нещата, може да навредите на енергията на белия дроб.

5. Не се ядосвайте и притеснявате – така според шаолинския монах увреждате черния дроб.

А съвсем научно е доказано колко зле се отразява стресът върху организма ни.

6. Когато се храните, не прекалявайте. Никога не преяждайте, защото така вредите на далака. Когато сте много гладни, яжте малко.

Никога не тъпчете храната в устата си, без тялото да иска това. На семейна вечеря сте, просто започнете разговор и откажете втора порция.

7. Когато правите нещо не бързайте. Винаги помнете поговорката „Бързата работа, срам за майстора”.

8. Ако само развивате тялото си и никога нещо духовно като Цигун, то вие губите баланса в тялото си. Така тялото ви губи своето ин. Упражненията трябва да балансират ин и ян.

9. Обратното също не се препоръчва, когато само медитирате и правите цигун, то губите ян в тялото.

Всичко трябва да е в златната среда.

10. Шаолинското кинг фу ви дава всичко, то балансира ин и ян в тялото ви, не е важно за колко часа го правите, важно е да знаете как да пазите тялото си.

Това важи за всяко движение, ако няма кунг фу в зала близо до вас, то опитайте най-близкия фитнес салон. Не пренебрегвайте спорта в никакъв случай, а често се случва в студените месеци да е по-трудна подвижността в градска среда. Понякога колата не пали, а градският транспорт закъснява.

Вие спортувате ли и кой е любимият ви спорт? 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *