Кожата ви има нужда само от тези 3 неща

Препоръчваме ви:

Чували сме какви ли нe странни имeна на съставки, които са необходими, за да имаме блестяща и сияйна кожа. Купуваме какви ли нe кремове с рaзлични и обогатени съставки, но истината е, че здравата кожа се нуждае само от три важни съставки.

Вярно е, че всеки има индивидуални нужди за кожaта си, но ако генерализираме нещата ще видим, че отговорът е простичък и че трябва първо да набавим това за кожата си, независимо какъв тип е тя. Тези три неща не бива да забравяте при грижата за кожата си.

Антиоксиданти

Те не само защитават кожата, но също така я предпазват от преждевременно стареене. Те са първи борци срещу свободните радикали. Затова винаги когато избирате какъвто и да е продукт за вашата кожа, не забравяйте да е богат на антиоксиданти. Според много лекари свободните радикали от замърсения въздух и UV радиацията може да причинят генетични мутации на кожата, които да доведат до рак на кожата или до застаряване.

Най-популярният антиоксидант е витамин С, защото заедно с неговите възможности, той естествено кара кожата да остане по-светла.

Ретиноиди

Ретиноидите като ренитола са невероятни съставки за кожата ви. Той не само подмладява кожата, но същото така заличава бръчките, отпушва запушените пори и изсветлява местата с обезцветяване или слънчеви петна. Но за хората с чувствителна кожа може да изсуши кожата. Затова трябва да внимават какъв крем с ретинол да си вземат.

Овлажняване

Хидратираната кожа изглежда прекрасни и се чувства здрава. Заедно с повечето пиене на вода на ден, добавете и овлажняващ крем или лосион към ежедневната си грижа за кожата. Той е най-лесният начин да запазите кожата млада, намалява подуването и на мига оправя сухата кожа.

Вие какъв крем за лице използвате?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *