Домашно направени продукти за красота – твърдо да!

Препоръчваме ви:

Защо е хубаво да си правим продуктите за красота вкъщи? Не е ли това само губене на време, вместо да изтичаме до близкия магазин за козметика. Една от най-важните причини, че вие и никой друг не познава кожата ви като вас. Вие първи ще забележите първите знаци на остаряване на кожата, дали е прекалено суха или чувствителна. Естествените съставки са винаги по-добрата алтернатива от химикалите. Когато сами създавате определен продукт за красота, това означава че отговаряте и на своите собствени нужди.

Не бива да подценяваме факта, че по този начин спестявате и пари, освен това домашно приготвената козметика изискват по-малко съставки и са по-трайни от тези, които ще намерите в магазина.

Не бива да подценяваме и факта, че в домашно направената козметика не слагаме никакви опасни и токсични химикали. Според едно проучване едва 11% от съставките са били тествани в козметичната индустрия. А това си е доста страшно. Дали можем да се доверим на козметиката за нашето дългосрочно здраве.

Въпреки че сами можем да се справим, най-важното, което трябва да знаем са знанията какво да избягваме и на какво да се доверим за нашата кожа. Но това, за което трябва да внимаваме дори в купената козметика са парабените, натриев лаурилсулфат или фталати, както и изкуствените бои.

Ето един чудесен овлажнител или крем преди бръснене на крака. Трябват ви чаша-чаша и половина кафява захар, половин чаша органичен зехтин и 1/8 чаша мед. За аромат може да ползвате четвърт лъжичка лимонов сок или лавандулово масло.

В една голяма купа смесете съставките, докато не станат на каша, след това добавете аромата, но той не е задължителен за рецептата. Сложете я в буркан и я дръжте в банята, защото това е прекрасна скраб за тяло. Няма нужда да я съхранявате в хладилник. Когато имате нужда само нанесете върху желаната област.

Опитайте! 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *