10 глупави извинения да не се захванем с джиу джицу – част първа

Препоръчваме ви:

Бразилското джиу джицу е въпрос на умения и на сила. Колкото повече тренираш, толкова по-добър ставаш. Колкото по-добре тренираш, толкова повече се приближаваш към съвършенството. Ако си мислите че ще го постигнете за 12 седмици повторения, грешите. Имаме новина за вас: силовите тренировки са изкуство, философия, както и самото БДжДж, не може да се побере в 12 седмична програма. Когато тренирате бразилско джиу джицу нямате нужда от кардио, нито интересни тренировки от друг вид, то ви е  достатъчно. Режимът е различен, тренира се с черни и кафяви колани един или два пъти на седмица. След това 1 или 2 пъти се тренира с лилав колан, като тези тренировки са по-интензивни, обикновено 5 рунда от 10 минути, ако разбира се имате това ниво. Тренирате ли с бял колан, това са ви леките дни. Все повече жени се запътват към залата. Но ето 10 безумни извинения, които чуваме често.

1. Не ми трябва бойно изкуство, имам си нож/пистолет

Е, да, но тъй като не сме на война, не всеки си носи пищов като в Дивия запад или меч като във Феодална Япония, все пак никой не знае кога и как би го изненадал атака на улицата, пред блока или по улицата. Хубаво е да знаем как да реагираме при такива ситуации.

2. Най-добрата защита е в бягането

Това не винаги е вярно ако има къде да избягат, но в повечето случаи нападателят търси ъгъл или затворена улица, за да не може да ви се измъкне.

3. Ще науча джиу джицу от ютюб

Да има много сайтове, с различни клипчета,  дори инструктурски семинари, но в не всичко качено из сайтовете е вярно или добре обяснено, особено ако се стремите към по-високо ниво един класифициран инструктор ще ви обясни нещата, а добрият партньор ще ви помогне да заучите даден захват или ключ най-добре.

4. Ще стана много в по-добра форма, ако тренирам бягане или вдигане на тежести или кросфит

Тук вече идват вашите приоритети, ако искате просто да изглеждате добре, никоя зала по бойни изкуства няма да е за вас. Но ако искате забавна и в същото време доста натоварваща тренировка, то в татамите ще намерите всичко.

5. Да съборя някого на улицата е най-глупавото нещо, което мога да направя.

Ако свалите някого на улицата не винаги е най-правилният вариант, защото няма да видите ако някой ви атакува в гръб, но нека не забравяме колко техники има, при които не е задължително да последвате нападателя на земята.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *