Болница Токуда с безплатни онкологични прегледи от 4 до 12 февруари

Онкологичните болести са много опасни, но не бива да забравяме, че ранното диагностициране увеличава силите ни в борбата с тях. Ето защо всички трябва да се информираме за безплатните кампании.

Такава кампания с период от 4 до 12 февруари ще се проведе в столичната болница „Токуда”. Специалисти от японската болница самурайски ще се изправят срещу рака, като на тези прегледи ще могат да отидат хора със съмнения, че могат да имат коварната болест или са вече болни.

За тяхната консултация ще се грижат специалисти по урология, хематология, хирургия на гърда, коремна хирургия, неврохирургия, гръдна хирургия, медицинска онкология и дерматология, като акцентът ще е към превенция на рака на млечната жлеза, на черния дроб, панкреаса, дебелото черво, както и на тумори в мозъка и гръбначния стълб и рака на кожата от вид малигнен меланон и безоцелуларен карцином.

Кампанията не случайно започва на 4-ти февруари, световният ден за борба с рака, тогава можем да носим и лилава лентичка, в знак на съпричастност, лекарите също ще носят такива, а на пациентите ще бъдат раздадени гривни с надпис „Не сте сами!” макар и малък жест, той влияе много на емоционалното състояние на болните, така че не бива да подценяваме и най-малкото, което всеки от нас може да направи, а именно съпричастността и подкрепата.

Пациенти, чиито семейства са обременени с ракови заболявания и са загубили близки, заради някои от коварните видове рак също не бива да пренебрегват кампании като тези. Главна цел на кампаняита е също така да насърчи превенция на точно такива хора, трябва да наблюдават състоянието си, макар и здрави, за да не се оправдаят най-големите им страхове.

Всички желаещи да станат част от кампанията трябва  да се запишат предварително на телефон 02/4024000, но за целта не са нужни направления от личния лекар.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *