3 упражнения за прекрасно дупе

Препоръчваме ви:

Пролетта вече чука на вратата, а с нея и по-тънките дрехи. Какво по-хубаво време от това да изваем дупето си. Затова ви представяме едни от най-добрите упражнения, с които да изваете дупето си на професионалния треньор Кира Стоукс. Може да ги правите навсякъде и за целта ви трябват само една постелка за тренировки и гирички.

1. Приклякване на една страна

Когато сменяте позиции правите най-доброто упражнение за мускулите на дупето. Застанете изправени, краката един до друг, вдигнете ръцете на височината на раменете свалете ги долу и преместете тежестта с широка крачка първо на единия после на другия крак. Крачката е настрани и кракът минава колкото се може повече встрани.

След това преместете тежестта на другия крак и направете 15 повторения на всяка страна.

После застанете в изходна позиция, вдигнете ръцете настрани, докато не се изправят лактите, а дланите гледат надолу хванали гирите. Ако можете съчетайте двете движения в едно упраженнение и направете 12 повторения.

2. Подскок

Застанете с крака на широчината на раменете, приклекнете като бедрата са под ъгъл 45 градуса спрямо земята. Подскочете нагоре, ръцете са с длани една към друга пред гърдите, сякаш се приготвяте за молитва. Ръцете не сменят местоположението си по време на скока.

3. Клякане с гира

Хванете само едната гира в ръце като стиснете двете страни на гирата с длани и отново приклекнете като краката са разтворени на ширината на раменете, коленете са огънати. Тежестта е на петите ви, след това вдигнете ръце над главата си и застанете в изходна позиция. Направете 15 повторения.

Ако искате да усложните, може след като вдигнете гирата над главата, да я сложите зад главата, като лактите се огъват, без да сменяте позицията си и после да я върнете над главата си и отново да приклекнете. През цялото време коленете сочат напред.

Опитайте!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *