Хранителният режим на Ронда Раузи

Препоръчваме ви:

Все повече момичета започват да се оглеждат и към други спортове като ММА и това се дължи на една жена, която показа на света, че и UFC трябва да си има женска дивизия и това е напълно оправдано. Не бива да забравяме как ММА или Смесените бойни изкуства са комплексен спорт и като такъв натоварва цялото тяло, затова е страхотен начин и за жените да влязат във форма, дори и да не станат състезатели.

Тя започва като джудистка и чак след 20-тата си година се обръща към ММА, тренира под ръководството на великия Гокор Чевичиян с неговата академия Хаястан. Самият Гокор е идвал в България и е правил семинари по покана на ГМ Любомир Йорданов.

Ронда ни дава съвети за своето прекрасно с тяло, защото спортното тяло е новото секси. Нейната коремна преса е съвършена, тя казва, че храненето е много важно, защото трябва да има енергията да преодолее всички предизвикателства, на който е било подложено тялото й. След мач то може да кърви да има разтегнати мускули, да има натъртвания и синини, затова възрастта, начинът, по който се биеш, подготовката на опонента и всичките ти тренировки, заедно със здравословното хранене, се отплащат на ринга.

За Ронда е важно винаги да е с ниска телесна мазнина. Затова за закуска тя разчита на мляко с овесени ядки, плод или плодов сок, бейгъл с масло, домашно направена плодова салата с нискомаслено мляко, както и храна богата на фибри и захар само от естествени източници.

За обяд в нейния режим се включват мазнини заедно с протеини и въглехидрати, плодове и зеленчуци. Може да хапнете пилешка, супа, сандвич с пилешко, яйца и зеленчуци, картофи в сметана или всякакви варива. Най-важната разлика между обяда и закуската е приемът на мазнини. Закуската трябва да няма нито грам мазнини, докато на обяд е задължителна.

Може да има закуска между храненията, то тогава трябва да приемете колкото се може повече вода. Изберете нискокалорично мляко, плод или десертче с ниско съдържание на мазнини, пуканки, солети със сирене, протеинов бар или ядки. Важно е да вземете въглехидрати и енергийно десертче.

За вечеря най-важното правило на ММА звездата обръща наопаки популярното правило за малко похапване, за нея е най-голямото ядене за деня. Тя е заслужена след дългите тренировки през деня. Може да вечеряте спагети с доматен или зеленчуков сос, печени картофи, макарони, месо с варени зеленчуци, варива, риба, сирене или сандвич с пилешко месо.

Такъв е планът на звездата, ако също тренирате дори да не е ММА, опитайте нейните съвети, все пак е изпитан план гледайки тялото й в „Спорт Илюстрейтид“. 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *