10 упражнения за стегнато дупе – част първа

Препоръчваме ви:

Масата в кухнята или бюрото в спалнята не са само за семейна вечеря или писане на документи, с тяхна помощ ще стегнете дупето си за лятото без да усетите, само ви трябва постоянство.

1. Ритане назад

Застанете пред масата. Наведете се и останете с ръцете до лактите на масата за баланс, дланите гледат нагоре. Дръжте гръбнака на една линия, после вдигнете десния крак зад тялото, толкова високо, колкото можете, без да въртите бедрата. След това започнете да ритате назад, като не го връщате в изходна позиция и го сгъвате в коляното.

2. Клякане

С едната ръка докоснете масата за баланс, другата ръка трябва да е на кръста. Единият крак е здраво стъпил на земята, докато другият отива в страничен ритник и след това минава зад опорния крак, с което движение прикляквате. Опитайте се колкото се може по-надолу да смъкнете таза при правене на упражнението.

3. Плие

Отново застанете до масата, като едната ръка леко се обляга на нея за баланс, краката са един до друг, пръстите са разтворени настрани, другата ръка отново е поставена на кръста, приклекнете надолу и върнете в изходна позиция. Старайте се да клякате колкото се може надолу, без да местите краката.

4. Прилякване

Застанете обърнати към масата, пръстите на ръцете леко докосват за баланс, застанете на пръсти с единия крак, другият е на цяло стъпало. После приклекнете, след няколко отворения, нека другият крак застане на пръсти.

5. Разтягане на краката

Макар да изглежда смешно, но това упражнение работи за дупето и кратката, но все пак ако масата ви е до прозореца, пуснете щорите или пердетата.

Легнете на масата като опора, хванете я с две ръце и вдигайте двата крака едновременно нагоре, добре е ако краката са разкрачени, когато връщате в изходна позиция нека само пръстите ви да докосват пода.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *