Упражнения, които дори най-добрите треньори НЕ правят

Препоръчваме ви:

Някои упражнения изглеждат страхотно отстрани, но могат да ви причинят травми, които даже да ви откажат от спорта, особено ако сте начинаещи. Затова следващите упражнения  дори треньорите избягват, така че намерете им алтернатива.

1.Извиване с тежест пред гърдите

Фитнес треньора от Маями, Джесика Смит съветва да правите това упражнение с помощта на машина във фитнеса. То не е за всеки, особено усукването на кръста може да ви контузи. Затова послушайте фитнес треньора си и го избегнете.

2. Дърпане на тежест зад врата

Това упражнение трябва да е в „не” списъка ви, особено ако сте в напреднала възраст. Това смята и докторът по психология на тренировките Ърв Рубенстйин. Това упражнение е трудно за раменете особено след като натоварва допълнително зад врата. Правете скрипец или дърпания пред гърдите.

3. Вдигане на тежест пред лицето

Вдигане на нещо пред главата си, докато сте в легнало положения стресира ненужно ставите ви. Целта на това упражнение е за силата и размера на трицепса, затова го препоръчват в повечето фитнес салони, но особено ако сте начинаещи започнете с други упражнения за трицепс.

4. Коремни преси с вдигнати крака

Това упражнение се препоръчва за долната част на корема, но според психолога по тренировки от Кънектикът, Том Холанд, усукването на торса е ужасно, за по-добър ефект само вдигнете коленете, нека краката са на пода и така упражнявайте долните коремни мускули. Или усложнете като с повдигането на тялото изпънете и краката.

5. Скачане върху кутия или стъпало

Това упражнение изисква много добра кондиция и сила, затова преди да го опитате изградете основа. Ако нямате нужните баланс, сила и техника може да ви доведе контузия. Това упражнение  може да си позволите, когато сте способни да направите 5 повторения от клек като използвате 60% от собствената си тежест за 5 секунди или по-малко. Ако не можете, просто скачайте на място, а не върху нещо друго.  

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *