Скритата вреда от екстеншъните за коса

Препоръчваме ви:

Удължаването на косата може да прибави плътност и допълнителна дължина на иначе крехката и рядка прическа, но здравословните последици могат да са далеч не толкова красиви и приятни в течение на времето.

От адски мъчително главоболие, до частичен косопад, а понякога дори и постоянно увреждане, лекарите не спират да предупреждават за заплахите, които дебнат от тази разкрасителна манипулация, която за кратко се превърна в задължителен аксесоар от всички звезди на червения килим до малките момичета в класната стая.

Удължаването със синтетична или естествена коса върху скалпа с помощта на тъкане, шиене, лепене или клипсове първоначално става бум сред холивудските актриси, докато бързо не се интегрира и сред общата маса.

Резултатът днес: хиляди млади жени, страдат от страничните ефекти, които идват в комплект с дългите и плътни фалшиви кичури.

Кралицата на красотата Аманда Джоунс, 26 годишна започва с екстеншъните за 2 участия в конкурса „Мис Вирджиния”.

В момента на поставянето на изкуствената коса, тя споделя че не е усетила никакви странични ефекти. Три седмици по-късно започва да губи собствената си коса, а скалпа да кърви.

Не са малко случаите, в които прилепената коса води до истинско бедствие в последствие.

Доста момичета се оплакват от постоянно главоболие. Освен всичко казано до тук, след време изкуствените треси започват да се спластяват нагоре към скалпа, като  единствения начин да се оттървете от тях е рязане до корен. Резултата  е плешиво място, и неприятна миризма заради сплетените като раста кичури.

Социална работничка, на 46, която пожелала анонимност се озовава в лекарския кабинет с мъчително главоболие. След всички видове изследвания обаче причина за нейните страдания, така и не била открита. Така в поредния кабинет, доктор Авицюр открива проблема. Той споделя: „ Когато започнах прегледа, съвсем леко докоснах скалпа й, а реакцията беше шокираща – тя се дръпна рязко и отскочи назад, а аз съвсем нежно бях докоснал главата й. Тя имаше безброй много присъдени кичурчета изкуствена коса, вплетени в корените на нейната. Единственото решение беше да ги премахне незабавно. Доста хора правят какви ли не щуротии, в името на красотата.”

Тази процедура се предлага във всеки козметичен салон, като цената й варира от няколко стотин до няколко хиляди лева. Възможно е да нямате странични ефекти от нея и да не повлияе здравословното Ви състояние, стига да се извърши от професионалист и да съобрази метода на поставяне с Вашата коса и кожа.  Ако се сложат твърде стегнато, или са твърде тежки, проблеми ще се появят със сигурност. Комбинацията от тежест и напрежение се отразява върху  фоликулите на косъма, което води съответно до окапване на косата.

„Това не е нещо безобидно. Хората искат гъста и дълга коса, без да се замислят, че това допринася и за повече отговорности и двойно по-голяма поддръжка. Всички девойки, с удължена коса, е редно да посещават салона честно след манипулацията, за да сменят екстеншъна си или да си вземат кратка почивка от него, в случай че започва да уврежда косата. Това което трябва на хората е образованост. Винаги има начин нещата да се вършат интелигентно и безопасно” –  коментира Сантилие Новик, фризьорка в Лос Анджелис.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *