Грешки, които не съзнаваме, че правим

Препоръчваме ви:

Има няколко навика, които често започваме да правим, без да осъзнаваме, че в дългосрочен план те вредят на здравето ни. Понякога съвсем несъзнателно следваме примера на обществото, а този пример често се оказва грешен.

1. Не пиете достатъчно вода

Чувате постоянно, че трябва да се пие повече вода, но правите ли го наистина? Освен че е важна за нашите жизнени показатели, водата енергизира мускулите, подновява кожата и помага за намаляване на теглото. Също така помага на бъбреците да работят добре и ви помага за редовно изхождане, така че се постарайте да останете добре хидратирани.

2. Държите мускулите си стегнати

Не винаги забелязваме колко напрегнати са мускулите ни. Обикновено така стоите с часове, но за това време може да получим болки в гърба и главата. Затова трябва да отделим момент в забързаното си ежедневие и да завъртим глава на една или друга страна, да повдигнем раменете няколко пъти, за да освободим напрежението от тялото си.

3. Ядете повече месо отколкото зеленчуци

Не е тайна колко много хора предпочитат месото и го правят основна храна в ежедневието, но по своята същност месото е алкална храна и здравословното количество на едно ястие е парче не по-голямо от тесте карти. Зеленчуците в чинията ви трябва да са по-голямо количество.

4. Прегърбвате се

В офиса или в къщи на компютъра често се прегърбване, без да си давате сметка за това, но лошата стойка може да ви причини болки в стомаха, главоболия и болки в челюстта, както и лошо кръвообращение и намаляване на функцията на белите дробове. Затова помислете за стойката си и я коригирайте.

5. Лягате си прекалено късно

Макар да е мит твърдението, че един час сън преди полунощ е равен на два часа след това, то късното лягане не е полезно, защото губите дълбокия и качествен сън.

6. Забравяте да дишате

Когато сте ядосани и напрегнати забравяте да контролирате тялото чрез дишане. Трябва просто спрете за миг и направете няколко дълбоки вдишвания за контрол, които ще ви позволят да се преборите със задалия се проблем.

7. Не се усмихвате достатъчно

Казват, че щастливите хора живеят по-дълго и това е така, защото усмивката разнася добро настроение по цялото ви тяло. И ви успокоява. Хубавото в усмивката е, че тя е заразна, затова се усмихнете и получете усмивка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *