10 изненадващи разкрасителни приложения на кокосовото масло – част 1

Препоръчваме ви:

Може би вече сте информирани за разкошното приложение на кокосовото масло в кухнята, но знаете ли колко полезна съставка би се оказало в някои от козметичните ви продукти? Тази вълшебна съставка „за всичко” може да се използва за хидратация на кожата, както и за почистване на грима, но това е само началото.

Предлагаме списък с всички полезни приложения на кокосовото масло в разкрасителните процедури, които сме открили (за сега):

1. Маска за коса

На стайна температура кокосовото масло е с кремообразна консистенция, която се втечнява при нагряване над 30 градуса. Докато сте под душа, затоплете кокосовото масло, както е в опаковката, под горещата струя на душа. След това, след като измиете косата с шампоан, нанесете от маслото по мокрите кичури, като след това ги увиете на кок. Оставете да преседи за поне 5 минути и изплакнете.

2. Масло за тяло

Като кремообразен продукт, кокосовото масло е перфектно за овлажняване на сухата и чувствителна кожа. Нанесете количество, колкото орех, веднага след баня, така че да може да се разлее напълно по затоплената Ви кожа. Освен хидратация, ще се насладите и на лекия тропически аромат, с който ще Ви обгърне. Добавете няколко капки етерично масло от мента или лавандула за да си направите чудесна смес за ароматни и релаксиращи масажи.

3. Балсам за устни

Напуканите устни нямат шанс срещу чудотворната сила на кокосовото масло. Пресипете малко количество от него в резервното Ви контейнерче за контактни лещи, така че лесно да може да Ви е под ръка, когато имате нужда от бърза и отлична хидратация на устните си през деня. Искате нещо изискано? Развихрете въображението си и си направете сами красива, бутикова опаковка на новия Ви балсам за устни. Може да опитате с тези опаковки, налични в амазон, и да ги окрасите с Вашия стил и вкус.

4.  Омекотител за кожички

Тук ползата е двойна тъй като, само с едно потапяне на върха на пръстите в кокосовото масло, ще заздравите ноктите си и ще ги направите по-силни и здрави, а разнасянето по кожичките около нокътя, ще ги омекоти и оформи.

5.  Околоочен крем

Кожата под очите е много фина и деликатна, което я прави податлива на леки бръчици, тъмни кръгове и подпухване.  Ако не Ви блазни идеята да пропилявате цяло състояние за скъпи продуукти за околоочния контур, тогава се спрете на кокосовото масло. Единственото, което трябва да направите, е да го загреете между пръстите си за няколко секунди преди да нанесете, за да се втечни и след това втрийте в зоната под очите. 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *