10 изненадващи разкрасителни приложения на кокосовото масло – част 2

Препоръчваме ви:

6. Бори се с начупената  и немирна коса

Втрийте малко количство между пръстите си, докато се затопли и стопи, след което разнесете в дъното на косата, като оформите кичурите. Ако косата Ви е доста изтощена и по-гъста и плътна, тогава разнесете от средата на кичура до връхчетата. Бонус ефект: освен всичко друго, допълнително косата става по-мека и бляскава.

7. Сияйна кожа

Красивата и сияйна кожа е мечта на всяка жена. Но малцина я имат по рождение. Ако и Вие не сте от късметлийките, има няколко точки на лицето, където да нанесете малко кокосово масло и то да накара лицето Ви да грее.  Втрийте между пръстите, докато се втечни и след това нанесете леко на скулите, както и над горната устна и под веждите.

8. Почистване на грима

Само една чаена лъжичка, та дори и по-малко, може да премахне дори силно напластения грим с едно движение, независимо от неговата издържливост и качество. Втрийте малко количество втечнено кокосово олио в кожата на лицето и наблюдавайте как гримът сам се отлепя и изчезва от лицето. Изплакнете с вода. Ако желаете да си направите почистващи кърпички, разтопете 1 ч.л. кокосово масло, достатъчна за един памучен диск. Потопете го в маслото и оставете да престои за една вечер.  Съхранявайте в кутийка и използвайте, когато прецените.

9. Скраб за тяло

Смесете половин чаена чаша морска сол или захар с подходящо количество разтопено кокосово масло. След това масажирайте в кожата под душа. Тази смес хидратира, докато отстранява мъртчиете клетки на кожата. Резултатът: кожа, която е бебешки мека и гадка. Добавете още малко захар или сол за допълнителен скраб ефект за петите и лактите. На финала, ще излезете свежи от банята, разкрасени и ухаещи на тропически нокти. За повече СПА и арома терапия, може да добавите и няколко капки масло от лавандула.

10. Пяна за бръснене

Свършила е пяната Ви за бръснене? Елементарно. Поставете кутийката кокосово масло под горещата струя на душа, след което нанесете на зоната, която желаете да обезкосмите и минете със самобръсначката. Освен премахването на излишното окосмяване, ще се сдобиете с по-мека и нежна кожа.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *